Proč se hlásím na Adventistický teologický institut?

27. 5. 2016

Adventistický teologický institut otevírá v září 2016 čtyřleté kombinované studium adventistické teologie. Studium je určené zájemcům o kazatelskou práci v Církvi adventistů s.d. stejně jako všem dalším, kteří touží po hlubší znalosti Bible a adventistické teologie.

Základní informace o kombinovaném studiu:

  • Studium je čtyřleté (začátek v září 2016 a ukončení studia v létě 2020).
  • Výuka se realizuje formou pravidelných konzultací (jednou za měsíc, pátek až neděle, celkem 10 za rok), jednou za rok týdenního intenzivního kurzu, domácího samostudia a povinné četby. Ve výjimečných případech je možné studenta z páteční výuky omluvit a účastnit se konzultace pouze v sobotu a neděli.
  • Studium zatím není akreditované. Bude zakončeno závěrečnou zkouškou, jejíž absolvování je pro ČS, MSS a SZ dostatečný předpoklad pro zájemce o práci kazatele v církvi. Pokud bude studiu dodatečně přiznána akreditace (žádost byla podána), tak bude absolventům přiznán titul B.Th. nebo jiný titul bakalářské úrovně.
  • Církev se snaží maximálně podporovat lidi, kteří se připravují na službu Bohu, a proto je celé studium významně dotované. Student platí 2000 Kč (75 EUR) za semestr (4000 Kč, 150 EUR za rok) školné. Pro studenty, kteří musí dojíždět z větších vzdáleností, máme připravený systém dotování dopravy.
  • S ohledem na zaměření vzdělání preferujeme zájemce o studium, kteří mají vystudovanou nebo studují vysokou školu. Podmínkou přijetí je maturita.
  • Výuku plánujeme přesunout ze Sázavy do Brna nebo Olomouce. O místě výuky budou studenti včas informováni.

Více o studiu na Adventistickém instutu naleznete na www.ati.casd.cz

Odebírejte nová videa jako první