Modlitební týden mládeže 2014 - Hampacher Roman

Právě sledujete: Modlitební týden mládeže 2014 - Hampacher Roman

271 zhlédnutí

Modlitební týden mládeže2014 nesl téma Boží království. Mezi řečníky vystoupili napříkladtehdejší vedoucí oddělení mládeže CASD Alen Chlebek, vedoucí oddělení mládeže Českého sdružení Václav Vondrášek nebo pastoři Tomáš Harastej a Jan Majer.

zobrazit více zobrazit méně

Interview s Korneliem Novakem (5/13) CZ

Interview s Korneliem Novakem (5/13) CZ

HopeTV - Otče náš...

HopeTV - Otče náš...

Důkaz o Bohu: Trest (8/26)

Důkaz o Bohu: Trest (8/26)

Další díly

Majstrštyk: Jeremiášovo vidění zkázy Jeruzaléma (13/26)

660 zhlédnutí

Majstrštyk je dokumentární série australské televize HopeChannel, která zkoumá některá z nejslavnějších a nejzajímavějších náboženských uměleckých děl. V době, kdy mnozí nemohli číst, bylo umění používáno jako základ pro pochopení Boha.
Představte si, že byste 40 let kázali a nikdo by vás neposlouchal. Zažili byste vládu 5 králů a nic by se za tu dobu nezměnilo. A všechno, co byste za své úsilí obdrželi, by bylo domácí vězení, veřejné mučení, pálení vašich knih, uvěznení a nakonec byste byli málem utopeni ve studni s bahnem. Vítejte ve světě proroka Jeremiáše, který brilantně ztvárnil v roce 1630 nizozemský malíř Rembrandt Harmenszoon van Rijn.

zobrazit více

1952

1879 zhlédnutí

S titulky

Dokument televize HopeTV věnovaný událostem odebrání státního souhlasu Církvi adventistů sedmého dne (CASD). Dokument mapuje dramatické události padesátých let, které vedly k zákazu CASD na dlouhé 4 roky. Na dobu ilegality vzpomíná pamětník a kazatel Jiří Drejnar, který byl v době zákazu studentem Evangelické bohoslovecké fakulty a zároveň se staral o sbor v Mladé Boleslavi. Jeho autentické výpovědi doplňují svými postřehy historici PhDr. Denko Čumlivski a Mgr. Jiří Piškula, Th.D. Za současnou Církev adventistů sedmého dne promluvil biblický pracovník Tomáš Kábrt, DiS.


zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první