Modlitební týden mládeže 2014 - Hampacher Roman

Právě sledujete: Modlitební týden mládeže 2014 - Hampacher Roman

271 zhlédnutí

Modlitební týden mládeže2014 nesl téma Boží království. Mezi řečníky vystoupili napříkladtehdejší vedoucí oddělení mládeže CASD Alen Chlebek, vedoucí oddělení mládeže Českého sdružení Václav Vondrášek nebo pastoři Tomáš Harastej a Jan Majer.

zobrazit více zobrazit méně

Interview s Korneliem Novakem (5/13) CZ

Interview s Korneliem Novakem (5/13) CZ

HopeTV - Otče náš...

HopeTV - Otče náš...

Důkaz o Bohu: Trest (8/26)

Důkaz o Bohu: Trest (8/26)

Další díly

Portrét Ireny Szurmanové

2987 zhlédnutí

Skladatelka a klavíristka Irena Szurmanová je absolventkou Lidové školy umění v Třinci. Vystudovala Janáčkovu konzervatoř v Ostravě, obory klavír a skladba. Ve studiu pak pokračovala na hudební fakultě Akademie múzických umění v Praze v oboru kompozice. Od dokončení studií až dosud se věnuje pedagogické činnosti na Janáčkově konzervatoři v Ostravě, kde vyučuje skladbu, hudební teorii a improvizaci. Jako skladatelka a klavíristka spolupracuje s několika sólovými zpěváky např. Barborou Jiráskovou, Patricií Janečkovou nebo Ivem Hrachovcem. Hlavně ale vede vlastní pěvecký sbor v Třinci, se kterým má za sebou nespočet koncertních vystoupení.

zobrazit více

Majstrštyk: 95 tezí (25/26)

479 zhlédnutí

Majstrštyk je dokumentární série australské televize HopeChannel, která zkoumá některá z nejslavnějších a nejzajímavějších náboženských uměleckých děl. V době, kdy mnozí nemohli číst, bylo umění používáno jako základ pro pochopení Boha.
Obraz "95 tezí" namaloval německý malíř Julius Hübner. Zobrazuje den, kdy Martin Luther přišel ke dveřím hradní katedrály a na dveře přibil 95 námitek proti prodeji odpustků a proti domnělému postavení papeže. Je to malba rozhodujícího momentu v křesťanství: obrácení se k Bibli a jen k Bibli.

zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první