Modlitební týden mládeže 2014 - Petr Adame

Právě sledujete: Modlitební týden mládeže 2014 - Petr Adame

348 zhlédnutí

Modlitební týden mládeže se tento rok uskuteční v termínu 15. -- 22. března a ponese téma Boží království. Po kladných ohlasech, které zazněly po odvysílání modlitebního týdne "pro dospělé", jsme se rozhodli natočit obrazový materiál i pro MT mládeže. Sobotní zahájení MTM obstará přímý přenos akce Anděl 2014, kde na téma první přednášky promluví ředitel festivalu UNITED a pastor z Křesťanských sborů Petr Húšť. Další přednášky budou zpracovány tzv. „offline" variantou, jejíž cílem bude, aby vybraný duchovní shrnul téma daného dne do krátkého zamyšlení. Úvahy budou kopírovat téma jednotlivých dní a věnovat se budou Božímu království. Mezi řečníky budou například vedoucí oddělení mládeže CASD Alen Chlebek, vedoucí oddělení mládeže Českého sdružení Václav Vondrášek nebo pastoři Tomáš Harastej a Jan Majer.
zobrazit více zobrazit méně

Bruce L. Bauer: Modlitba za nemocné (Motivační setkání Kroměříž 2015)

Bruce L. Bauer: Modlitba za nemocné (Motivační setkání Kroměříž 2015)

Válka ve jménu Boha? 1/3 Současný islámský extremismus (Martin Chadima)

Válka ve jménu Boha? 1/3 Současný islámský extremismus (Martin Chadima)

Studentská bohoslužba - INRI road Praha - Jiří Beneš- 28. dubna 2016

Studentská bohoslužba - INRI road Praha - Jiří Beneš- 28. dubna 2016

Další díly

Identita: Večeře Páně (1/12)

3513 zhlédnutí

Večeře Páně je pro ty, kteří nejsou křesťanstvím dotčeni nesrozumitelný obřad. Pro věřící je velmi důležitý. I zde narazíme na to, že ne všichni křesťané tuto událost prožívají stejně. Adventisté jsou v tomto opět určitou výjimkou. Používají nekvašený chléb a víno a myjí si po vzoru Ježíše a učedníků vzájemně nohy. Má tento obřad ještě dnes svou platnost? Neměli bychom jej modernizovat a upustit například od umývání nohou?
Moderátor Martin Pavlík si k rozhovoru na toto téma pozval do studia Hope TV teologa Josefa Dvořáka.

Pořad Identita vznikl jako reakce na mnohé otázky členů Církve adventistů sedmého dne. Otázky týkající se základů naší víry. V dnešní době, kdy je vše zpochybňováno se lidé ptají, zda má ještě smysl věřit tomu, čemu věřili naši předchůdci a zda je naše víra založená na Bibli. Identita se pokouší na některé tyto otázky odpovědět.

zobrazit více

Kořeny víry: Česká reformace - Hus a Jeroným (12/48)

50221 zhlédnutí

S titulky

Malá Česká republika je domovem dvou velikánů reformace – Jana Husa a Jeronýma. Jejich dědictví se rozšířilo daleko za hranice a odkaz plápolá dodnes.

Seriál Kořeny víry se vrací k duchovnímu dědictví reformace a zkoumá vazby mezi současností, minulostí a budoucností. Seznamuje diváky s klíčovými osobnostmi a událostmi procesu reformace v celé Evropě. Všech 48 dílů tohoto zahraničního seriálu je opatřeno českými titulky - nezapomeňte si je zapnout v přehrávači YouTube.

Více informací naleznete zde:
www.lineagejourney.com
zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první