Důkaz o Bohu - upoutávka CZ

Právě sledujete: Důkaz o Bohu - upoutávka CZ

3985 zhlédnutí

Upoutávka na nový 26-ti dílný seriál Důkaz o Bohu z produkce HopeTV.cz, v němž vystupuje jako řečník původem rumunský motorkář a kulturista Kornelius Novak.

zobrazit více zobrazit méně

Projekt rodina: Servisní knížka (15/16)

Projekt rodina: Servisní knížka (15/16)

Max Kašparů: Muž jako učitel svého druhu (4/5)

Max Kašparů: Muž jako učitel svého druhu (4/5)

Max Kašparů: Muž jako strážce záměny prostředku a cíle (3/5)

Max Kašparů: Muž jako strážce záměny prostředku a cíle (3/5)

Další díly

Majstrštyk: Vzkříšení Lazara (11/26)

833 zhlédnutí

Majstrštyk je dokumentární série australské televize HopeChannel, která zkoumá některá z nejslavnějších a nejzajímavějších náboženských uměleckých děl. V době, kdy mnozí nemohli číst, bylo umění používáno jako základ pro pochopení Boha.
Obraz "Vzkříšení Lazara" namaloval roku 1890 nizozemský malíř Vincent van Gogh. Ze zvláštního důvodu nakreslil sebe jako Lazara. Na obraze vychází z hrobu. Proč? Van Gogh žil pohnutý život. Nedařilo se mu v ničem. Za svůj život prodal jen jediný obraz. Jeho sklíčenost byla tak obrovská, že se ve 37 letech zastřelil. Možná se namaloval jako Lazar, protože si přál být vzkříšen ze smrti života, která ho obklopovala. Nakonec se bez Boha nedokázal obejít, jak vždycky tvrdil.
zobrazit více

Víra v podivném světě 7/7 • Biblický týden ČS 2017

431 zhlédnutí

České sdružení Církve adventistů sedmého dne pořádá studijně zaměřený týden, který se i tentokrát odehrává v konferenčním centru Immanuel v Dlouhém u Ždírce nad Doubravou. HopeTV pravidelně poskytuje audiozáznamy jednotlivých přednášek. Tématu „Víra v podivném světě“ se věnuje vedoucí katedry Starého zákona na Newbold College Laurence Turner.

Více informací o Biblickém týdnu naleznete na http://www.biblickytyden.cz

zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první