Den uprchlíků 2017

Právě sledujete: Den uprchlíků 2017

1364 zhlédnutí

Církev adventistů sedmého dne si v sobotu 17. 6. 2017 připomíná fakt, že na světě je v každém okamžiku obrovské množství lidí, kteří jsou na cestě. Na cestě z bídy, útlaku, ohrožení života, náboženské nesvobody a podobně. Je čas se zastavit, myslet na ně, modlit se za ně a přemýšlet, zda je v možnostech každého z nás jim jakkoliv pomoci.
zobrazit více zobrazit méně

Důkaz o Bohu: Druhý příchod (22/26)

Důkaz o Bohu: Druhý příchod (22/26)

Důkaz o Bohu: Církev (21/26)

Důkaz o Bohu: Církev (21/26)

Interview s Korneliem Novakem (13/13) CZ

Interview s Korneliem Novakem (13/13) CZ

Další díly

Pomáhám, Zn. rád

282 zhlédnutí

Nemyslet jen na sebe a svoje pohodlí. Rozhlížet se kolem sebe a všímat si potřeb lídí. Rozhodmout se být tu pro druhé a začít pro ně něco dělat. Že se to snadno řekne ale hůře udělá? Víme to, proto vznikl tento dokument o dobrovolnické službě, kterou provozuje a koordinuje humanitární organizace ADRA. Dokument, jenž je poctou lidem, kteří druhým pomáhají a dávají svému okolí jasně najevo, že to jde a že to člověka může naplňovat štěstím.
Více o dobrovolnictví se dozvíte na www.adra.cz
zobrazit více

Lékaři duší

874 zhlédnutí

Životní situace nemocného člověka bývá velmi složitá a plná ztrát. Nemoc člověka a vyrovnávání se s ní ovlivňuje celá řada faktorů a potřeb -- tělesných, sociálních, duševních i duchovních. Vnímání a podpora těchto potřeb napomáhá lepší připravenosti pacienta i jeho nejbližšího okolí zvládat nemoc. Péče o duchovní potřeby se stává nedílnou součástí komplexní péče o nemocné ve zdravotnických zařízeních. Na základě našich několikaletých zkušeností (v posledních 6 letech se duchovní služba ve zdravotnictví dynamicky rozvíjí) můžeme říci, že si v nemoci, více než kdy jindy, pokládají lidé otázky po smyslu života, své aktuální životní situace, smyslu nemoci, a samozřejmě také hodnotí svůj dosavadní život. Tyto otázky často vzbuzují touhu po sdílení či odpuštění. Na tyto potřeby reaguje právě služba nemocničních kaplanů, kteří slouží všem pacientům bez rozdílu vyznání.
Více na www.nemocnicnikaplan.cz.
zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první