Majstrštyk: Milostný dopis (5/26)

Právě sledujete: Majstrštyk: Milostný dopis (5/26)

590 zhlédnutí

Majstrštyk je dokumentární série australské televize HopeChannel, která zkoumá některá z nejslavnějších a nejzajímavějších náboženských uměleckých děl. V době, kdy mnozí nemohli číst, bylo umění používáno jako základ pro pochopení Boha.
Obraz Milostný dopis namaloval roku 1808 holandský malíř Willem Bartel van der Kooi. Poskytuje klíč ke čtení největšího milostného dopisu v historii, který je adresován přímo vám osobně.
zobrazit více zobrazit méně

Víra v podivném světě 2/7 • Biblický týden ČS 2017

Víra v podivném světě 2/7 • Biblický týden ČS 2017

Misie adventistů ve světě: Dvaja po dvoch

Misie adventistů ve světě: Dvaja po dvoch

Majstrštyk: Chlapec vyfukující mýdlové bubliny (4/26)

Majstrštyk: Chlapec vyfukující mýdlové bubliny (4/26)

Další díly

Majstrovské dielo: Obraz Boha (1/6)

1976 zhlédnutí

Majstrovské dielo je dokumentárna séria austrálskej televízie HopeChannel, ktorá skúma niektoré z najslávnejších a najzaujímavejších umeleckých diel. V období, keď mnohí ľudia nevedeli čítať a písať, bolo umenie jediným prostriedkom pre pochopenie Boha.
Ako si predstavujete Boha? Ako zobraziť to, že je dobrý? V dejinách mu dalo svoju podobu už mnoho umelcov. Často ho vyobrazili ako prísneho, ustaraného alebo tajomného starčeka. Nie ako niekoho, s kým by ste túžili žiť večne. Aký je váš obraz Boha? Viete, ako veľmi vás miluje?

zobrazit více

Re-form-ace: Stačí milost? (3/8)

287 zhlédnutí

Rok 2017 je připomínkou, že uplynulo 500 let od začátku evropské reformace, kdy Martin Luther v Německu zveřejnil svých 95 tezí.
Druhým Lutherovým pilířem pro spasení je sola gratia, tedy pouze milostí. Jak tomu rozumět? A co k tomu říká první teolog milosti – Augustin?
Rozhovor v kostele Martina ve zdi vedli webpastor Jindřich Černohorský a kazatel a pedagog Michal Balcar.

zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první