Majstrštyk: Obrácení svatého Pavla (7/26)

Právě sledujete: Majstrštyk: Obrácení svatého Pavla (7/26)

919 zhlédnutí

Majstrštyk je dokumentární série australské televize HopeChannel, která zkoumá některá z nejslavnějších a nejzajímavějších náboženských uměleckých děl. V době, kdy mnozí nemohli číst, bylo umění používáno jako základ pro pochopení Boha.
Obraz Obrácení svatého Pavla namaloval roku 1601 italský malíř Caravaggio. Jeho hlavní pointou je pokoření Saula. Nejede už na vysokém koni, ale leží na zemi v prachu, níže než zvířata. Jeho život se v té chvíli změnil – změnil se ze Saula, pyšného, sebestředného vraha – v pokorného, milujícího křesťana.

zobrazit více zobrazit méně

Víra v podivném světě 3/7 • Biblický týden ČS 2017

Víra v podivném světě 3/7 • Biblický týden ČS 2017

Majstrštyk: David s hlavou Goliáše (6/26)

Majstrštyk: David s hlavou Goliáše (6/26)

Spot: Adventistická služba lidem se speciálními potřebami

Spot: Adventistická služba lidem se speciálními potřebami

Další díly

Kořeny víry: Je reformace u konce? (48/48)

14155 zhlédnutí

S titulky

Reformace nebyla ojedinělou událostí či pevným datem, ale spíše rozvinutím myšlenek a věroučných bodů, které když už se jednou dostaly do oběhu, nešlo zastavit. Kdo byly klíčové postavy a co skrývá budoucnost?

Seriál Kořeny víry se vrací k duchovnímu dědictví reformace a zkoumá vazby mezi současností, minulostí a budoucností. Seznamuje diváky s klíčovými osobnostmi a událostmi procesu reformace v celé Evropě. Všech 48 dílů tohoto zahraničního seriálu je opatřeno českými titulky - nezapomeňte si je zapnout v přehrávači YouTube.

Více informací naleznete zde:
www.lineagejourney.com
zobrazit více

Slavnostní konferenční bohoslužba Č-SU CASD • 2019 • závěrečné slovo Mikuláše Pavlíka

1048 zhlédnutí

V sobotu 8. června 2019 se uskutečnila slavnostní konferenční bohoslužba pro tři sdružení Česko-Slovenské unie Církve adventistů sedmého dne. V závěru celého dne vystoupil i předseda Česko-Slovenské unie CASD Mikuláš Pavlík se závěrečným slovem pro církev.

zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první