Majstrštyk: Dvě děti škádlící kočku (10/26)

Právě sledujete: Majstrštyk: Dvě děti škádlící kočku (10/26)

367 zhlédnutí

Majstrštyk je dokumentární série australské televize HopeChannel, která zkoumá některá z nejslavnějších a nejzajímavějších náboženských uměleckých děl. V době, kdy mnozí nemohli číst, bylo umění používáno jako základ pro pochopení Boha.
Obraz "Dvě děti škádlící kočku" namaloval roku 1590 italský malíř Annibale Carracci, inspirovaný holandským řčením: "Kdo si hraje s kočkou, bude poškrábán". Použil si děti, aby dal dospělým ponaučení – nepřibližujte se duchovnímu nebezpečí, všechno, co děláme, s sebou totiž nese následky.
zobrazit více zobrazit méně

Misie adventistů ve světě: Poď so mnou

Misie adventistů ve světě: Poď so mnou

Víra v podivném světě 6/7 • Biblický týden ČS 2017

Víra v podivném světě 6/7 • Biblický týden ČS 2017

Majstrštyk: Modlitba bez konce (9/26)

Majstrštyk: Modlitba bez konce (9/26)

Další díly

Re-form-ace: Stačí milost? (3/8)

287 zhlédnutí

Rok 2017 je připomínkou, že uplynulo 500 let od začátku evropské reformace, kdy Martin Luther v Německu zveřejnil svých 95 tezí.
Druhým Lutherovým pilířem pro spasení je sola gratia, tedy pouze milostí. Jak tomu rozumět? A co k tomu říká první teolog milosti – Augustin?
Rozhovor v kostele Martina ve zdi vedli webpastor Jindřich Černohorský a kazatel a pedagog Michal Balcar.

zobrazit více

Misie adventistů ve světě: Ponoriť sa

279 zhlédnutí

HopeTV.cz vám přináší novou sérii krátkých videodokumentů o misii Církve adventistů sedmého dne a jejích členů. Ve třetím čtvrtletí 2017 uvidíte činnost členů církve v Jihoasijské divizi, která leží mezi Arabským mořem a Bengálským zálivem. Ve videích se řada lidí podělila o to, čím žijí díky své víře v Ježíše Krista.
Max před několika roky opustil svůj domov v Holandsku a přestěhoval se do Indonésie, aby v západní části Papuy otevřel prázdninový resort, kde je pobyt spojený s potápěním. Většina návštěvníků žije velmi hektickým způsobem života v největších světových metropolích. Max vidí své podnikání jako příležitost ukázat svým hostům, kteří by se možná jinak nepotkali s Božím poselství, jiný rozměr života.

zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první