1952

Právě sledujete: 1952

1879 zhlédnutí

S titulky

Dokument televize HopeTV věnovaný událostem odebrání státního souhlasu Církvi adventistů sedmého dne (CASD). Dokument mapuje dramatické události padesátých let, které vedly k zákazu CASD na dlouhé 4 roky. Na dobu ilegality vzpomíná pamětník a kazatel Jiří Drejnar, který byl v době zákazu studentem Evangelické bohoslovecké fakulty a zároveň se staral o sbor v Mladé Boleslavi. Jeho autentické výpovědi doplňují svými postřehy historici PhDr. Denko Čumlivski a Mgr. Jiří Piškula, Th.D. Za současnou Církev adventistů sedmého dne promluvil biblický pracovník Tomáš Kábrt, DiS.


zobrazit více zobrazit méně

Prožít klid

Prožít klid

Druhý nádech Aničky Krátké

Druhý nádech Aničky Krátké

Majstrštyk: Vzkříšení Lazara (11/26)

Majstrštyk: Vzkříšení Lazara (11/26)

Další díly

Identita: Trojandělské poselství (12/12)

1170 zhlédnutí

Církev adventistů sedmého dne zastává názor, že poselství tří andělů je naléhavou výzvou pro lidstvo, žijící na konci dějin. Takzvané trojandělské poselství nalezneme na konci Bible, v knize Zjevení Jana. Jak číst knihu Zjevení, abychom nedošli k mylným závěrům? Koho se týká poselství tří andělů? Co je obsahem jejich výzvy a kdo vůbec jsou ti tři andělé?
Redaktor Martin Pavlík zkoumá téma trojandělského poselství s teologem Jánem Barnou.

Pořad Identita vznikl jako reakce na mnohé otázky členů Církve adventistů sedmého dne, otázky týkající se základů naší víry. V dnešní době, kdy je vše zpochybňováno, se lidé ptají, zda má ještě smysl věřit tomu, čemu věřili naši předchůdci, a zda je naše víra založená na Bibli. Identita se pokouší na některé tyto otázky odpovědět.

zobrazit více

ADRA: příběhy o pomoci (8/13) Suzanna - Austrálie

72 zhlédnutí

Jsme organizace ADRA. Pomáháme lidem a měníme životy druhých. Připojte se k nám, pomáhejte lidem a proměňujte tak i svoje vlastní životy.
Najdete nás na http://www.adra.cz

Právě studované a připravované témata studia Bible najdete na stránkách SŠ v ČR http://sobotniskola.casd.cz a na Slovensku http://sobotnaskola.casd.sk

Dokumenty připravilo v české verzi Štúdio Nádej
http://www.studionadej.sk/
zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první