Majstrštyk: Zvedání kříže (16/26)

Právě sledujete: Majstrštyk: Zvedání kříže (16/26)

540 zhlédnutí

Majstrštyk je dokumentární série australské televize HopeChannel, která zkoumá některá z nejslavnějších a nejzajímavějších náboženských uměleckých děl. V době, kdy mnozí nemohli číst, bylo umění používáno jako základ pro pochopení Boha.
Obraz "Zvedání kříže" namaloval roku 1633 nizozemský malíř Rembrandt Harmenszoon van Rijn, který sám sebe udělal ústřední postavou a z jeho 90 autoportrétů je tento určitě nejvýznamnější. Evangelium prosáklo hluboko do jeho srdce. Byl si vědom, že to JEHO hříchy ukřižovaly Krista. Cítil se osobně zodpovědný.

zobrazit více zobrazit méně

Misie adventistů ve světě: Konečně svobodní II

Misie adventistů ve světě: Konečně svobodní II

Misie adventistů ve světě: Konečně svobodní I

Misie adventistů ve světě: Konečně svobodní I

Majstrštyk: Podobenství o bohatém bláznu (15/26)

Majstrštyk: Podobenství o bohatém bláznu (15/26)

Další díly

Identita: Stvoření (7/12)

2040 zhlédnutí

Kniha Bible začíná popisem stvoření světa. Jednoduchá a jasná zpráva o tom, kde jsme se zde vzali. Když se člověk touto otázkou zabývá zjistí, že jako křesťané nejsme v chápání tohoto textu jednotní. Použil Bůh při stvoření evoluci? Anebo stvořil hned na počátku vše dokonalé? Jak přistupovat k tomuto texu a jaký má pro nás dnes význam? Moderátor Martin Pavlík si k diskuzi na toto téma pozval do studia Hope TV teologa Romana Macha.

Pořad Identita vznikl jako reakce na mnohé otázky členů Církve adventistů sedmého dne, otázky týkající se základů naší víry. V dnešní době, kdy je vše zpochybňováno, se lidé ptají, zda má ještě smysl věřit tomu, čemu věřili naši předchůdci, a zda je naše víra založená na Bibli. Identita se pokouší na některé tyto otázky odpovědět.


zobrazit více

Hľadanie 2: K podstate - Veľký príbeh (1/29)

2127 zhlédnutí

V diskusnej relácii „K podstate“ si moderátor Geoff Youlden pozýva do štúdia teológov, učiteľov, umelcov a podrobnejšie sa venujú témam zachyteným v dokumentárnom seriáli Hľadanie 2. Spoločne hľadajú východiská uprostred stále sa prehlbujúcich kríz, tých, ktoré zúria okolo nás, aj v nás. „Kam speje svet v 21. storočí?“, „Prečo
musí tak veľa ľudí trpieť?“ či „Čo bude po smrti?“. Ich odpovede vychádzajú z vlastných skúsenosti, zo skúsenosti druhých ľudí
a z osobného poznania Boha a Božieho slova.

Bližšie informácie o dokumentárnom seriáli Hľadanie 2, ukážky
a možnosť zakúpenia DVD na http://www.studionadej.sk/hladanie2/

zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první