Majstrštyk: Zvedání kříže (16/26)

Právě sledujete: Majstrštyk: Zvedání kříže (16/26)

540 zhlédnutí

Majstrštyk je dokumentární série australské televize HopeChannel, která zkoumá některá z nejslavnějších a nejzajímavějších náboženských uměleckých děl. V době, kdy mnozí nemohli číst, bylo umění používáno jako základ pro pochopení Boha.
Obraz "Zvedání kříže" namaloval roku 1633 nizozemský malíř Rembrandt Harmenszoon van Rijn, který sám sebe udělal ústřední postavou a z jeho 90 autoportrétů je tento určitě nejvýznamnější. Evangelium prosáklo hluboko do jeho srdce. Byl si vědom, že to JEHO hříchy ukřižovaly Krista. Cítil se osobně zodpovědný.

zobrazit více zobrazit méně

Misie adventistů ve světě: Konečně svobodní II

Misie adventistů ve světě: Konečně svobodní II

Misie adventistů ve světě: Konečně svobodní I

Misie adventistů ve světě: Konečně svobodní I

Majstrštyk: Podobenství o bohatém bláznu (15/26)

Majstrštyk: Podobenství o bohatém bláznu (15/26)

Další díly

Hľadanie 2: K podstate - Evanjelium (12/29)

455 zhlédnutí

V diskusnej relácii „K podstate“ si moderátor Geoff Youlden pozýva do štúdia teológov, učiteľov, umelcov a podrobnejšie sa venujú témam zachyteným v dokumentárnom seriáli Hľadanie 2. Spoločne hľadajú východiská uprostred stále sa prehlbujúcich kríz, tých, ktoré zúria okolo nás, aj v nás. „Kam speje svet v 21. storočí?“, „Prečo musí tak veľa ľudí trpieť?“ či „Čo bude po smrti?“. Ich odpovede vychádzajú z vlastných skúsenosti, zo skúsenosti druhých ľudí a z osobného poznania Boha a Božieho slova.

Bližšie informácie o dokumentárnom seriáli Hľadanie 2, ukážky a možnosť zakúpenia DVD na http://www.studionadej.sk/hladanie2/


zobrazit více

Kořeny víry: Plakáty a francouzský protest (27/48)

20178 zhlédnutí

S titulky

Ve Francii chtěli také posunout reformaci co nejdál, ale neuvědomovali si přesně, co je to bude stát. V nejlepším případě odcházeli učenci a inteligence do jiných zemí, v tom horším je čekalo pronásledování nebo smrt.

Seriál Kořeny víry se vrací k duchovnímu dědictví reformace a zkoumá vazby mezi současností, minulostí a budoucností. Seznamuje diváky s klíčovými osobnostmi a událostmi procesu reformace v celé Evropě. Všech 48 dílů tohoto zahraničního seriálu je opatřeno českými titulky - nezapomeňte si je zapnout v přehrávači YouTube.

Více informací naleznete zde:
www.lineagejourney.com
zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první