Majstrštyk: Stvoření Adama (18/26)

Právě sledujete: Majstrštyk: Stvoření Adama (18/26)

2329 zhlédnutí

Majstrštyk je dokumentární série australské televize HopeChannel, která zkoumá některá z nejslavnějších a nejzajímavějších náboženských uměleckých děl. V době, kdy mnozí nemohli číst, bylo umění používáno jako základ pro pochopení Boha.
Obraz "Stvoření Adama" namaloval roku 1511 italský malíř Michelangelo Buonarroti na strop Sixtinské kaple. Malba celého stropu mu trvala 4 roky. Na příběh stvoření měl ale jen několik týdnů. Moment, kdy se prst Boha a člověka téměř dotýkají, má jedno důležité poseltví: Boží moc je neomezená. Bůh může NĚCO stvořit z ničeho.

zobrazit více zobrazit méně

Majstrštyk: Zátiší s otevřenou Biblí (17/26)

Majstrštyk: Zátiší s otevřenou Biblí (17/26)

Misie adventistů ve světě: Jako vlastní dcera

Misie adventistů ve světě: Jako vlastní dcera

Majstrštyk: Zvedání kříže (16/26)

Majstrštyk: Zvedání kříže (16/26)

Další díly

Adventistická služba lidem se speciálními potřebami

232 zhlédnutí

Adventistická služba lidem se speciálními potřebami vznikla proto, aby i ti, kteří se v životě potýkají se závažnými zdravotními a psychckými problémy, mohli slyšet dobrou zprávu evangelia.

Více informací se dozvíte na stránkách:
http://www.bezbarier.casd.cz

zobrazit více

Milý pane kaplane

2020 zhlédnutí

Dokumentární film věnovaný Vězeňské duchovenské péči. Vězeňská duchovenská péče je aktivita duchovních – kazatelů, farářů a dobrovolníků z různých církví, kteří docházejí do věznic a poskytují duchovní doprovázení, osvětu a pomoc lidem ve vazbě nebo ve výkonu trestu. Církev adventistů sedmého dne je v této iniciativě aktivně zapojena prací kazatelů, kaplanů a dobrovoníků a patří k početně nejzastoupenější službě v této oblasti.

Více o Vězeňské duchovenské péči se můžete dozvědět zde: http://www.vdpcr.eu/

zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první