Majstrštyk: Stvoření Adama (18/26)

Právě sledujete: Majstrštyk: Stvoření Adama (18/26)

2329 zhlédnutí

Majstrštyk je dokumentární série australské televize HopeChannel, která zkoumá některá z nejslavnějších a nejzajímavějších náboženských uměleckých děl. V době, kdy mnozí nemohli číst, bylo umění používáno jako základ pro pochopení Boha.
Obraz "Stvoření Adama" namaloval roku 1511 italský malíř Michelangelo Buonarroti na strop Sixtinské kaple. Malba celého stropu mu trvala 4 roky. Na příběh stvoření měl ale jen několik týdnů. Moment, kdy se prst Boha a člověka téměř dotýkají, má jedno důležité poseltví: Boží moc je neomezená. Bůh může NĚCO stvořit z ničeho.

zobrazit více zobrazit méně

Majstrštyk: Zátiší s otevřenou Biblí (17/26)

Majstrštyk: Zátiší s otevřenou Biblí (17/26)

Misie adventistů ve světě: Jako vlastní dcera

Misie adventistů ve světě: Jako vlastní dcera

Majstrštyk: Zvedání kříže (16/26)

Majstrštyk: Zvedání kříže (16/26)

Další díly

Kořeny víry: Valdenští - lidé z údolí (6/48)

66688 zhlédnutí

S titulky

Seriál Kořeny víry se vrací k duchovnímu dědictví reformace a zkoumá vazby mezi současností, minulostí a budoucností. Seznamuje diváky s klíčovými osobnostmi a událostmi procesu reformace v celé Evropě. Všech 48 dílů tohoto zahraničního seriálu je opatřeno českými titulky - nezapomeňte si je zapnout v přehrávači YouTube.

Více informací naleznete zde:
www.lineagejourney.com
zobrazit více

Hledání 2: Vyhoření (9/14)

414 zhlédnutí

Elektrické přístroje nejsou to jediné, co může vyhořet. Lidé a vztahy k tomu mají také velké sklony a často ze stejného důvodu – přetížení. Jsme zahlcováni zprávami, které vyžadují naši okamžitou akci a víc nestíháme. Jak to jde přežít?
Dvacet let po uvedení australského dokumentárního seriálu Hledání vám HopeTV přináší jeho druhou řadu s názvem Hledání 2 (v originálu Beyond the Search). V roli moderátora se vám opět představí Geoff Youlden, kterého ovšem tentokrát doplní další dva průvodci. Všichni se vydávají na různá místa naší planety a zamýšlejí se nad základními životními otázkami lidstva. Společně s nimi se ocitnete uprostřed minového pole, v deštných pralesích Jižní Ameriky nebo v izraelském Kumránu. Tam všude naši průvodci našli důkazy o tom, že svět, který známe, čeká převratná událost ...

zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první