Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

Právě sledujete: Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

552 zhlédnutí

Majstrštyk je dokumentární série australské televize HopeChannel, která zkoumá některá z nejslavnějších a nejzajímavějších náboženských uměleckých děl. V době, kdy mnozí nemohli číst, bylo umění používáno jako základ pro pochopení Boha.
Obraz "Petrovo zapření" namaloval roku 1610 italský malíř Caravaggio. Tak jako mnoho jiných jeho obrazů i tento používá světlo a stín k zvýraznění hlavních postav. Voják je ve stínu, ale Petrova tvář je dobře osvětlena. Caravaggio chtěl zdviženými prsty takto symbolicky znázornit tři Petrova zapření Krista.

zobrazit více zobrazit méně

Charitativní ADRA běh 2017

Charitativní ADRA běh 2017

Majstrštyk: Stvoření Adama (18/26)

Majstrštyk: Stvoření Adama (18/26)

Majstrštyk: Zátiší s otevřenou Biblí (17/26)

Majstrštyk: Zátiší s otevřenou Biblí (17/26)

Další díly

Hledání 2: Kolaps (1/14)

1383 zhlédnutí

Dvacet let po uvedení australského dokumentárního seriálu Hledání vám HopeTV přináší jeho druhou řadu s názvem Hledání 2 (v originálu Beyond the Search). V roli moderátora se vám opět představí Geoff Youlden, kterého ovšem tentokrát doplní další dva průvodci. Všichni se vydávají na různá místa naší planety a zamýšlejí se nad základními životními otázkami lidstva. Společně s nimi se ocitnete uprostřed minového pole, v deštných pralesích Jižní Ameriky nebo v izraelském Kumránu. Tam všude naši průvodci našli důkazy o tom, že svět, který známe, čeká převratná událost ...

zobrazit více

Re-form-ace: Stačí jistota? (8/8)

222 zhlédnutí

Rok 2017 je připomínkou, že uplynulo 500 let od začátku evropské reformace, kdy Martin Luther v Německu zveřejnil svých 95 tezí.
Smrtelným hříchem Adama a Evy je lidská duše těžce narušena. A právě proto jsme odkázáni na Boží milost. Máme jistotu spasení? A co o tom říkal Martin Luther?
Rozhovor v kostele Martina ve zdi vedli webpastor Jindřich Černohorský a duchovní Církve československé husitské.

zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první