Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

Právě sledujete: Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

552 zhlédnutí

Majstrštyk je dokumentární série australské televize HopeChannel, která zkoumá některá z nejslavnějších a nejzajímavějších náboženských uměleckých děl. V době, kdy mnozí nemohli číst, bylo umění používáno jako základ pro pochopení Boha.
Obraz "Petrovo zapření" namaloval roku 1610 italský malíř Caravaggio. Tak jako mnoho jiných jeho obrazů i tento používá světlo a stín k zvýraznění hlavních postav. Voják je ve stínu, ale Petrova tvář je dobře osvětlena. Caravaggio chtěl zdviženými prsty takto symbolicky znázornit tři Petrova zapření Krista.

zobrazit více zobrazit méně

Charitativní ADRA běh 2017

Charitativní ADRA běh 2017

Majstrštyk: Stvoření Adama (18/26)

Majstrštyk: Stvoření Adama (18/26)

Majstrštyk: Zátiší s otevřenou Biblí (17/26)

Majstrštyk: Zátiší s otevřenou Biblí (17/26)

Další díly

Identita: Sobota (2/12)

3253 zhlédnutí

V některých otázkách víry, které vyznáváme, jsme jako adventisté dost osamoceni. Patří k nim i víra, že dnešní sobota je sedmý den, který se má stále podle Desatera Božích přikázání prožívat podle toho, jak Bůh ukázal. Neměli bychom konečně opustit tuto víru a přijmout to, co vyznává drtivá většina křesťanů? Je zachovávání soboty důležité i dnes?
Moderátor Martin Pavlík si k rozhovoru na toto téma pozval do studia HopeTV.cz teologa Jiřího Beneše.

Pořad Identita vznikl jako reakce na mnohé otázky členů Církve adventistů sedmého dne, otázky týkající se základů naší víry. V dnešní době, kdy je vše zpochybňováno, se lidé ptají, zda má ještě smysl věřit tomu, čemu věřili naši předchůdci, a zda je naše víra založená na Bibli. Identita se pokouší na některé tyto otázky odpovědět.

zobrazit více

Kázání na hoře 1/7 • Biblický týden ČS 2018

1603 zhlédnutí

České sdružení Církve adventistů sedmého dne již tradičně pořádá studijně zaměřený týden, který se i tentokrát odehrává v konferenčním centru Immanuel v Dlouhém u Ždírce nad Doubravou. HopeTV Vám pravidelně poskytuje audiozáznamy jednotlivých přednášek. Tématu „Kázání na hoře“ se ujal předseda Česko-Slovenské unie CASD Mikuláš Pavlík.

Více informací o Biblickém týdnu naleznete na http://www.biblickytyden.cz

Ostatní přednášky z Biblického týdne ČS naleznete zde:
http://bit.ly/BTCS2018
zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první