Re-form-ace: Stačí Bible? (1/8)

Právě sledujete: Re-form-ace: Stačí Bible? (1/8)

715 zhlédnutí

Rok 2017 je připomínkou, že uplynulo 500 let od začátku evropské reformace, kdy Martin Luther v Německu zveřejnil svých 95 tezí.
Podle Luthera je jedním z pilířu pro spasení důraz na sola scriptura, tedy pouze Písmem. Podle křesťanské tradice všechna pravda o Bohu vychází z Bible. V čem spočívá převratnost těchto pilířů? A má někdo patent na výklad Bible?
Rozhovor v kostele Martina ve zdi vedli webpastor Jindřich Černohorský a duchovní Církve československé husitské Martin Chadima.

zobrazit více zobrazit méně

Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

Charitativní ADRA běh 2017

Charitativní ADRA běh 2017

Majstrštyk: Stvoření Adama (18/26)

Majstrštyk: Stvoření Adama (18/26)

Další díly

Kořeny víry: Statečné srdce Skotska (2/48)

85604 zhlédnutí

S titulky

Seriál Kořeny víry se vrací k duchovnímu dědictví reformace a zkoumá vazby mezi současností, minulostí a budoucností. Seznamuje diváky s klíčovými osobnostmi a událostmi procesu reformace v celé Evropě. Všech 48 dílů tohoto zahraničního seriálu je opatřeno českými titulky - nezapomeňte si je zapnout v přehrávači YouTube.

Více informací naleznete zde:
www.lineagejourney.com

zobrazit více

Hledání 2: Hrdinové (5/14)

374 zhlédnutí

Každý si hledáme svého hrdinu ... někdo v komiksech, jiný v hercích nebo sportovních hvězdách. K čemu je potřebujeme? A nehledáme náhodou ještě něco mnohem většího?
Dvacet let po uvedení australského dokumentárního seriálu Hledání vám HopeTV přináší jeho druhou řadu s názvem Hledání 2 (v originálu Beyond the Search). V roli moderátora se vám opět představí Geoff Youlden, kterého ovšem tentokrát doplní další dva průvodci. Všichni se vydávají na různá místa naší planety a zamýšlejí se nad základními životními otázkami lidstva. Společně s nimi se ocitnete uprostřed minového pole, v deštných pralesích Jižní Ameriky nebo v izraelském Kumránu. Tam všude naši průvodci našli důkazy o tom, že svět, který známe, čeká převratná událost ...

zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první