Re-form-ace: Stačí Bible? (1/8)

Právě sledujete: Re-form-ace: Stačí Bible? (1/8)

715 zhlédnutí

Rok 2017 je připomínkou, že uplynulo 500 let od začátku evropské reformace, kdy Martin Luther v Německu zveřejnil svých 95 tezí.
Podle Luthera je jedním z pilířu pro spasení důraz na sola scriptura, tedy pouze Písmem. Podle křesťanské tradice všechna pravda o Bohu vychází z Bible. V čem spočívá převratnost těchto pilířů? A má někdo patent na výklad Bible?
Rozhovor v kostele Martina ve zdi vedli webpastor Jindřich Černohorský a duchovní Církve československé husitské Martin Chadima.

zobrazit více zobrazit méně

Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

Charitativní ADRA běh 2017

Charitativní ADRA běh 2017

Majstrštyk: Stvoření Adama (18/26)

Majstrštyk: Stvoření Adama (18/26)

Další díly

Hľadanie 2: K podstate - Veľký príbeh (1/29)

2127 zhlédnutí

V diskusnej relácii „K podstate“ si moderátor Geoff Youlden pozýva do štúdia teológov, učiteľov, umelcov a podrobnejšie sa venujú témam zachyteným v dokumentárnom seriáli Hľadanie 2. Spoločne hľadajú východiská uprostred stále sa prehlbujúcich kríz, tých, ktoré zúria okolo nás, aj v nás. „Kam speje svet v 21. storočí?“, „Prečo
musí tak veľa ľudí trpieť?“ či „Čo bude po smrti?“. Ich odpovede vychádzajú z vlastných skúsenosti, zo skúsenosti druhých ľudí
a z osobného poznania Boha a Božieho slova.

Bližšie informácie o dokumentárnom seriáli Hľadanie 2, ukážky
a možnosť zakúpenia DVD na http://www.studionadej.sk/hladanie2/

zobrazit více

Kázání na hoře 6/7 • Biblický týden ČS 2018

799 zhlédnutí

České sdružení Církve adventistů sedmého dne již tradičně pořádá studijně zaměřený týden, který se i tentokrát odehrává v konferenčním centru Immanuel v Dlouhém u Ždírce nad Doubravou. HopeTV.cz pravidelně poskytuje audiozáznamy jednotlivých přednášek. Tématu „Kázání na hoře“ se ujal předseda Česko-Slovenské unie CASD Mikuláš Pavlík.

Více informací o Biblickém týdnu naleznete na http://www.biblickytyden.cz

zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první