Majstrštyk: Zubař (20/26)

Právě sledujete: Majstrštyk: Zubař (20/26)

733 zhlédnutí

Majstrštyk je dokumentární série australské televize HopeChannel, která zkoumá některá z nejslavnějších a nejzajímavějších náboženských uměleckých děl. V době, kdy mnozí nemohli číst, bylo umění používáno jako základ pro pochopení Boha.
Obraz "Zubař" namaloval roku 1622 nizozemský malíř Gerard van Honthorst. Zajímavé je, kolik obrazů na toto téma existuje. A mají dokonce několik věcí společných. Vypadá to, že všechny zubaře jejich práce těší. Trhání zubu je navíc společenskou událostí. A člověk, kterému zub trhají, zažívá obrovskou bolest. Někdy musíme projít krátkodobou bolestí, aby se nám od té dlouhodobé ulevilo.
zobrazit více zobrazit méně

Re-form-ace: Stačí Bible? (1/8)

Re-form-ace: Stačí Bible? (1/8)

Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

Charitativní ADRA běh 2017

Charitativní ADRA běh 2017

Další díly

Děti patří do školy. ADRA.

307 zhlédnutí

“Every child. Everywhere. In school.” (Děti patří do školy) je mezinárodní kampaň organizace ADRA, jež usiluje o změnu. Cílem kampaně je informovat o potřebě vzdělávání dětí z celého světa, které jsou ze vzdělávacího systému často vyloučeny kvůli extrémní chudobě, bezpečnostní situaci v zemi či etnické a genderové diskriminaci.

Kampaň se zasazuje o změnu především v oblasti vzdělávání dívek, jež o třetinu častěji než chlapci nemají přístup ke vzdělání. Snaží se také zlepšit vzdělávání dětí z oblastí válečných konfliktů a z míst zasažených přírodními nebo humanitárními katastrofami. Školská zařízení nemají v těchto částech světa prostředky na svou údržbu ani na zajištění bezpečnosti výuky. Posledním z témat, na které se kampaň zaměřuje, je vzdělávání hendikepovaných dětí, jež jsou v rozvojových zemích či v oblastech bezpečnostních konfliktů stigmatizovány nebo zcela přehlíženy, případně nemají dostatečně uzpůsobené školní zázemí.

Pomozte nám získat jeden milion podpisů a vyjádřete tak svou podporu vzdělávání všech dětí bez rozdílu. Tato petice je adresovaná světovým představitelům s výzvou, aby se zasadili o bezplatné, nestranné a kvalitní základní a střední vzdělání pro děti a mládež na celém světě. Stačí minuta Vašeho času.

Podepsat petici můžete na www.adra.cz
Každé dítě kdekoliv na světě má právo na vzdělání.
Více na www.adra.org/InSchool

zobrazit více

Kořeny víry: John Wesley a George Whitfield (46/48)

23926 zhlédnutí

S titulky

John Wesley a George Whitfield měli obrovský vliv na křesťanství po celém světě. George Whitfield byl nápomocný v Prvním velkém oživení v Americe a John Wesley vedl oživení v Anglii, a jak někteří říkají, zachránil zemi před revolucí.

Seriál Kořeny víry se vrací k duchovnímu dědictví reformace a zkoumá vazby mezi současností, minulostí a budoucností. Seznamuje diváky s klíčovými osobnostmi a událostmi procesu reformace v celé Evropě. Všech 48 dílů tohoto zahraničního seriálu je opatřeno českými titulky - nezapomeňte si je zapnout v přehrávači YouTube.

Více informací naleznete zde:
www.lineagejourney.com
zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první