Majstrštyk: Zubař (20/26)

Právě sledujete: Majstrštyk: Zubař (20/26)

733 zhlédnutí

Majstrštyk je dokumentární série australské televize HopeChannel, která zkoumá některá z nejslavnějších a nejzajímavějších náboženských uměleckých děl. V době, kdy mnozí nemohli číst, bylo umění používáno jako základ pro pochopení Boha.
Obraz "Zubař" namaloval roku 1622 nizozemský malíř Gerard van Honthorst. Zajímavé je, kolik obrazů na toto téma existuje. A mají dokonce několik věcí společných. Vypadá to, že všechny zubaře jejich práce těší. Trhání zubu je navíc společenskou událostí. A člověk, kterému zub trhají, zažívá obrovskou bolest. Někdy musíme projít krátkodobou bolestí, aby se nám od té dlouhodobé ulevilo.
zobrazit více zobrazit méně

Re-form-ace: Stačí Bible? (1/8)

Re-form-ace: Stačí Bible? (1/8)

Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

Charitativní ADRA běh 2017

Charitativní ADRA běh 2017

Další díly

Identita: Desátky (6/12)

2211 zhlédnutí

Dnešní doba je zaměřená na peníze. Kdo má peníze má moc. Církev je mnohými vnímána jako instituce, která získává od lidí peníze, z kterých žije. K čemu slouží desátky? Kde se s nimi poprvé setkáváme? A má Boží nařízení o desátcích platnost ještě dnes? Moderátor Martin Pavlík si do studia Hope TV pozval teologa Radimíra Jonczyho.

Pořad Identita vznikl jako reakce na mnohé otázky členů Církve adventistů sedmého dne, otázky týkající se základů naší víry. V dnešní době, kdy je vše zpochybňováno, se lidé ptají, zda má ještě smysl věřit tomu, čemu věřili naši předchůdci, a zda je naše víra založená na Bibli. Identita se pokouší na některé tyto otázky odpovědět.

zobrazit více

Kořeny víry: Jan Viklef - svědkem celému světu (16/48)

29698 zhlédnutí

S titulky

John Wycliff zemřel v roce 1384, ale v hrobě nezůstal. O 40 let později
byly jeho ostatky vykopány, spáleny na popel a pak vhozeny do nedaleké
řeky. Tak jako tato řeka proudí do moře a nakonec do celého světa, tak
podobný je vliv Božího slova Wycliffova překladu.


Seriál Kořeny víry se vrací k duchovnímu dědictví reformace a zkoumá vazby mezi současností, minulostí a budoucností. Seznamuje diváky s klíčovými osobnostmi a událostmi procesu reformace v celé Evropě. Všech 48 dílů tohoto zahraničního seriálu je opatřeno českými titulky - nezapomeňte si je zapnout v přehrávači YouTube.

Více informací naleznete zde:
www.lineagejourney.com



zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první