Majstrštyk: Výkupné (23/26)

Právě sledujete: Majstrštyk: Výkupné (23/26)

482 zhlédnutí

Majstrštyk je dokumentární série australské televize HopeChannel, která zkoumá některá z nejslavnějších a nejzajímavějších náboženských uměleckých děl. V době, kdy mnozí nemohli číst, bylo umění používáno jako základ pro pochopení Boha.
Obraz "Výkupné" namaloval anglický malíř John Everett Millais. Je na něm vyobrazen rytíř 16. století platící výkupné za své dvě dcery. Někdy se nám zdá, že když má Bůh miliardy lidí, tak na nás tolik nezáleží. Bible ale říká, že jsme byli vykoupeni za velikou cenu. Ve světě umění se hodnota věcí odvíjí od toho, kolik je za ně kdo ochotný zaplatit. Jaké výkupné za nás zaplatil Bůh?

zobrazit více zobrazit méně

Misie adventistů ve světě: Přítel v nouzi

Misie adventistů ve světě: Přítel v nouzi

Sedmý den: Objevy ze ztracených stránek historie (2/5)

Sedmý den: Objevy ze ztracených stránek historie (2/5)

Majstrštyk: Nepřítel seje plevel (22/26)

Majstrštyk: Nepřítel seje plevel (22/26)

Další díly

Majstrovské dielo: Obraz Boha (1/6)

1976 zhlédnutí

Majstrovské dielo je dokumentárna séria austrálskej televízie HopeChannel, ktorá skúma niektoré z najslávnejších a najzaujímavejších umeleckých diel. V období, keď mnohí ľudia nevedeli čítať a písať, bolo umenie jediným prostriedkom pre pochopenie Boha.
Ako si predstavujete Boha? Ako zobraziť to, že je dobrý? V dejinách mu dalo svoju podobu už mnoho umelcov. Často ho vyobrazili ako prísneho, ustaraného alebo tajomného starčeka. Nie ako niekoho, s kým by ste túžili žiť večne. Aký je váš obraz Boha? Viete, ako veľmi vás miluje?

zobrazit více

Re-form-ace: Stačí milost? (3/8)

287 zhlédnutí

Rok 2017 je připomínkou, že uplynulo 500 let od začátku evropské reformace, kdy Martin Luther v Německu zveřejnil svých 95 tezí.
Druhým Lutherovým pilířem pro spasení je sola gratia, tedy pouze milostí. Jak tomu rozumět? A co k tomu říká první teolog milosti – Augustin?
Rozhovor v kostele Martina ve zdi vedli webpastor Jindřich Černohorský a kazatel a pedagog Michal Balcar.

zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první