Adventní bohoslužba pěveckého sboru Třinec

Právě sledujete: Adventní bohoslužba pěveckého sboru Třinec

9879 zhlédnutí

Adventní bohoslužba pěveckého sboru Ireny Szurmanové s názvem "Vyhlížím tvou tvář" se uskutečnila v prosinci roku 2016 v Třinci.
Pěvecký sbor Ireny Szurmanové je tvořen zpěváky třineckých církevních společenství adventistů z Lyžbic, Folvarku a Oldřichovic a dalšími zpěváky z blízkého okolí.
Skladatelka a klavíristka Irena Szurmanová vystudovala klavír a skladbu na Janáčkově konzervatoři v Ostravě a kompozici na HAMU v Praze. V současnosti působí jako hudební pedagog, komponuje, spolupracuje s hudebními tělesy i sólisty a vede svůj pěvecký sbor.

zobrazit více zobrazit méně

Misie adventistů ve světě: Miesto nádeje

Misie adventistů ve světě: Miesto nádeje

Sedmý den: Objevy ze ztracených stránek historie (3/5)

Sedmý den: Objevy ze ztracených stránek historie (3/5)

Majstrštyk: Výkupné (23/26)

Majstrštyk: Výkupné (23/26)

Další díly

Majstrovské dielo: Obraz Boha (1/6)

1976 zhlédnutí

Majstrovské dielo je dokumentárna séria austrálskej televízie HopeChannel, ktorá skúma niektoré z najslávnejších a najzaujímavejších umeleckých diel. V období, keď mnohí ľudia nevedeli čítať a písať, bolo umenie jediným prostriedkom pre pochopenie Boha.
Ako si predstavujete Boha? Ako zobraziť to, že je dobrý? V dejinách mu dalo svoju podobu už mnoho umelcov. Často ho vyobrazili ako prísneho, ustaraného alebo tajomného starčeka. Nie ako niekoho, s kým by ste túžili žiť večne. Aký je váš obraz Boha? Viete, ako veľmi vás miluje?

zobrazit více

Re-form-ace: Stačí milost? (3/8)

287 zhlédnutí

Rok 2017 je připomínkou, že uplynulo 500 let od začátku evropské reformace, kdy Martin Luther v Německu zveřejnil svých 95 tezí.
Druhým Lutherovým pilířem pro spasení je sola gratia, tedy pouze milostí. Jak tomu rozumět? A co k tomu říká první teolog milosti – Augustin?
Rozhovor v kostele Martina ve zdi vedli webpastor Jindřich Černohorský a kazatel a pedagog Michal Balcar.

zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první