Identita: Smrt, peklo a vzkříšení (3/12)

Právě sledujete: Identita: Smrt, peklo a vzkříšení (3/12)

3222 zhlédnutí

Kde se v křesťanství vzalo učení o pekle? Co je to smrt? Má víra ve vzkříšení pevné základy? Když sám Ježíš nazývá smrt spánkem, co tím chce vyjádřit? Tyto a mnohé další otázky si asi položí každý člověk, který se setkal s křesťanstvím. Smrt vnímáme jako nepřítele života a vzkříšení je naděje, kterou nám Bůh dal. Ne všichni křesťané této otázce rozumějí stejně. My jako adventisté jsme jedna z výjimek. Nevěříme v nesmrtelnou duši. Stojí naše víra na Písmu?
Moderátor Martin Pavlík si k rozhovoru na toto téma pozval do studia HopeTV.cz teologa Michala Balcara.

Pořad Identita vznikl jako reakce na mnohé otázky členů Církve adventistů sedmého dne, otázky týkající se základů naší víry. V dnešní době, kdy je vše zpochybňováno, se lidé ptají, zda má ještě smysl věřit tomu, čemu věřili naši předchůdci, a zda je naše víra založená na Bibli. Identita se pokouší na některé tyto otázky odpovědět.

zobrazit více zobrazit méně

Kořeny víry: Česká reformace - upáleni pro svou víru (14/48)

Kořeny víry: Česká reformace - upáleni pro svou víru (14/48)

Kázání na hoře 2/7 • Biblický týden ČS 2018

Kázání na hoře 2/7 • Biblický týden ČS 2018

Identita: Sobota (2/12)

Identita: Sobota (2/12)

Další díly

Adventistická služba lidem se speciálními potřebami

232 zhlédnutí

Adventistická služba lidem se speciálními potřebami vznikla proto, aby i ti, kteří se v životě potýkají se závažnými zdravotními a psychckými problémy, mohli slyšet dobrou zprávu evangelia.

Více informací se dozvíte na stránkách:
http://www.bezbarier.casd.cz

zobrazit více

Milý pane kaplane

2020 zhlédnutí

Dokumentární film věnovaný Vězeňské duchovenské péči. Vězeňská duchovenská péče je aktivita duchovních – kazatelů, farářů a dobrovolníků z různých církví, kteří docházejí do věznic a poskytují duchovní doprovázení, osvětu a pomoc lidem ve vazbě nebo ve výkonu trestu. Církev adventistů sedmého dne je v této iniciativě aktivně zapojena prací kazatelů, kaplanů a dobrovoníků a patří k početně nejzastoupenější službě v této oblasti.

Více o Vězeňské duchovenské péči se můžete dozvědět zde: http://www.vdpcr.eu/

zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první