Kořeny víry: Marie Durandová - spravedlivý odpor (44/48)

Právě sledujete: Kořeny víry: Marie Durandová - spravedlivý odpor (44/48)

17206 zhlédnutí

S titulky

Marie Durandová strávila ve vězení 38 let a jejím jediným zločinem byla protestantská víra. Aby byla propuštěna, stačilo jí pronést slova „Odvolávám,“ což ovšem odmítla udělat. Její spravedlivý odpor je příkladem běžného člověka, který odhodlaně čelí nespravedlnosti.

Seriál Kořeny víry se vrací k duchovnímu dědictví reformace a zkoumá vazby mezi současností, minulostí a budoucností. Seznamuje diváky s klíčovými osobnostmi a událostmi procesu reformace v celé Evropě. Všech 48 dílů tohoto zahraničního seriálu je opatřeno českými titulky - nezapomeňte si je zapnout v přehrávači YouTube.

Více informací naleznete zde:
www.lineagejourney.com
zobrazit více zobrazit méně

Kořeny víry: Valdenští - masakr v Castelluzzo (43/48)

Kořeny víry: Valdenští - masakr v Castelluzzo (43/48)

Kořeny víry: Martin Luther - protest není u konce (42/48)

Kořeny víry: Martin Luther - protest není u konce (42/48)

Kořeny víry: Mayflower (41/48)

Kořeny víry: Mayflower (41/48)

Další díly

Identita: Trojandělské poselství (12/12)

1170 zhlédnutí

Církev adventistů sedmého dne zastává názor, že poselství tří andělů je naléhavou výzvou pro lidstvo, žijící na konci dějin. Takzvané trojandělské poselství nalezneme na konci Bible, v knize Zjevení Jana. Jak číst knihu Zjevení, abychom nedošli k mylným závěrům? Koho se týká poselství tří andělů? Co je obsahem jejich výzvy a kdo vůbec jsou ti tři andělé?
Redaktor Martin Pavlík zkoumá téma trojandělského poselství s teologem Jánem Barnou.

Pořad Identita vznikl jako reakce na mnohé otázky členů Církve adventistů sedmého dne, otázky týkající se základů naší víry. V dnešní době, kdy je vše zpochybňováno, se lidé ptají, zda má ještě smysl věřit tomu, čemu věřili naši předchůdci, a zda je naše víra založená na Bibli. Identita se pokouší na některé tyto otázky odpovědět.

zobrazit více

ADRA: příběhy o pomoci (8/13) Suzanna - Austrálie

72 zhlédnutí

Jsme organizace ADRA. Pomáháme lidem a měníme životy druhých. Připojte se k nám, pomáhejte lidem a proměňujte tak i svoje vlastní životy.
Najdete nás na http://www.adra.cz

Právě studované a připravované témata studia Bible najdete na stránkách SŠ v ČR http://sobotniskola.casd.cz a na Slovensku http://sobotnaskola.casd.sk

Dokumenty připravilo v české verzi Štúdio Nádej
http://www.studionadej.sk/
zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první