Identita: Nebeská svatyně (10/12)

Právě sledujete: Identita: Nebeská svatyně (10/12)

1143 zhlédnutí

Z pořadu: Identita

Pojem svatyně je pro mnohé křesťany spjat hlavně se Starým zákonem. V Novém zákoně vystupuje postava Ježíše Krista mimo jiné v roli kněze a velekněze v nebeské svatyni. Proč? Pro první adventisty bylo téma svatyně a nebeské svatyně velmi důležité. A co znamená výrok apoštola Pavla, že pravá svatyně je v nebesích?
Redaktor Martin Pavlík zkoumá téma nebeské svatyně s teologem Danielem Dudou.

Pořad Identita vznikl jako reakce na mnohé otázky členů Církve adventistů sedmého dne, otázky týkající se základů naší víry. V dnešní době, kdy je vše zpochybňováno, se lidé ptají, zda má ještě smysl věřit tomu, čemu věřili naši předchůdci, a zda je naše víra založená na Bibli. Identita se pokouší na některé tyto otázky odpovědět.

zobrazit více zobrazit méně

Identita: Velký spor (9/12)

Identita: Velký spor (9/12)

Identita: Církev ostatku (8/12)

Identita: Církev ostatku (8/12)

Identita: Stvoření (7/12)

Identita: Stvoření (7/12)

Další díly

Identita: Večeře Páně (1/12)

3513 zhlédnutí

Z pořadu: Identita

Večeře Páně je pro ty, kteří nejsou křesťanstvím dotčeni nesrozumitelný obřad. Pro věřící je velmi důležitý. I zde narazíme na to, že ne všichni křesťané tuto událost prožívají stejně. Adventisté jsou v tomto opět určitou výjimkou. Používají nekvašený chléb a víno a myjí si po vzoru Ježíše a učedníků vzájemně nohy. Má tento obřad ještě dnes svou platnost? Neměli bychom jej modernizovat a upustit například od umývání nohou?
Moderátor Martin Pavlík si k rozhovoru na toto téma pozval do studia Hope TV teologa Josefa Dvořáka.

Pořad Identita vznikl jako reakce na mnohé otázky členů Církve adventistů sedmého dne. Otázky týkající se základů naší víry. V dnešní době, kdy je vše zpochybňováno se lidé ptají, zda má ještě smysl věřit tomu, čemu věřili naši předchůdci a zda je naše víra založená na Bibli. Identita se pokouší na některé tyto otázky odpovědět.

zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první