Re-form-ace: Stačí evangelium? (2/8)

Právě sledujete: Re-form-ace: Stačí evangelium? (2/8)

344 zhlédnutí

Z pořadu: Re-form-ace

Rok 2017 je připomínkou, že uplynulo 500 let od začátku evropské reformace, kdy Martin Luther v Německu zveřejnil svých 95 tezí.
Skrze své teze očistil Luther evangelijní zvěst od zbytečných a falešných důrazů. Jak přesně evangelium chápe německý reformátor? A co znamená, když řekneme, že Kristus je naše spravedlnost?
Rozhovor v kostele Martina ve zdi vedli webpastor Jindřich Černohorský a teolog Petr Krynský.

zobrazit více zobrazit méně

Re-form-ace: Stačí Bible? (1/8)

Re-form-ace: Stačí Bible? (1/8)

Charitativní ADRA běh 2017

Charitativní ADRA běh 2017

Charitativní ADRA běh 2017

Charitativní ADRA běh 2017

Další nově nahraná videa

Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

552 zhlédnutí

Z pořadu: Majstrštyk

Majstrštyk je dokumentární série australské televize HopeChannel, která zkoumá některá z nejslavnějších a nejzajímavějších náboženských uměleckých děl. V době, kdy mnozí nemohli číst, bylo umění používáno jako základ pro pochopení Boha.
Obraz "Petrovo zapření" namaloval roku 1610 italský malíř Caravaggio. Tak jako mnoho jiných jeho obrazů i tento používá světlo a stín k zvýraznění hlavních postav. Voják je ve stínu, ale Petrova tvář je dobře osvětlena. Caravaggio chtěl zdviženými prsty takto symbolicky znázornit tři Petrova zapření Krista.

zobrazit více

Bible pro dnešek / Přemáhat hřích / 2017 4Q 07

1855 zhlédnutí

Z pořadu: Bible pro dnešek

Znamená termín být "pod milostí", že si můžeme dělat, co chceme? Někteří křesťané to tak chápou. Jaký je tedy vztah mezi zákonem a milostí? Když Pavel hovoří o tom, že máme "zemřít hříchu", co to prakticky znamená? Když je člověk pokřtěn, v čem je ten "nový život"?
Rozhovor na téma sedmého úkolu „Přemáhat hřích" vedli redaktor HopeTV Jindřich Černohorský a teolog Roman Mach.

O právě studovaných a připravovaných tématech studia Bible se dozvíte na stránkách SŠ v ČR http://sobotniskola.casd.cz a na Slovensku http://sobotnaskola.casd.sk

zobrazit více

Aktuality

Důkaz o Bohu 2: Boží uzdravení (10/25)

22. 4. 2018

Žiješ zdravě? Skutečně?
Desátý díl druhé řady pořadu HopeTV.cz s misionářem Korneliem Novakem o Božím uzdravení, kterým provází Martin Hasík.


přečíst více

Hledání 2: Konflikt (2/14)

20. 4. 2018

Dvacet let po uvedení australského dokumentárního seriálu Hledání vám HopeTV přináší jeho druhou řadu s názvem Hledání 2 (v originálu Beyond the Search). V roli moderátora se vám opět představí Geoff Youlden, kterého ovšem tentokrát doplní další dva průvodci. Všichni se vydávají na různá místa naší planety a zamýšlejí se nad základními životními otázkami lidstva. Společně s nimi se ocitnete uprostřed minového pole, v deštných pralesích Jižní Ameriky nebo v izraelském Kumránu. Tam všude naši průvodci našli důkazy o tom, že svět, který známe, čeká převratná událost ...


přečíst více

Misie adventistů ve světě: Něco extra

18. 4. 2018

HopeTV.cz vám přináší novou sérii krátkých videodokumentů o misii Církve adventistů sedmého dne a jejích členů. Ve čtvrtém čtvrtletí 2017 uvidíte činnost členů církve v Euroasijské divizi, která leží mezi Černým a Ochotským mořem. Ve videích se řada lidí podělila o to, čím žijí díky své víře v Ježíše Krista.
V ruském Vladivostoku žije přes půl milionu obyvatel, ale je zde jen jeden sbor adventistů. Proto se do služby druhým lidem zapojuje každý člen od mladých po ty nejstarší.


přečíst více