Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

Právě sledujete: Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

552 zhlédnutí

Z pořadu: Majstrštyk

Majstrštyk je dokumentární série australské televize HopeChannel, která zkoumá některá z nejslavnějších a nejzajímavějších náboženských uměleckých děl. V době, kdy mnozí nemohli číst, bylo umění používáno jako základ pro pochopení Boha.
Obraz "Petrovo zapření" namaloval roku 1610 italský malíř Caravaggio. Tak jako mnoho jiných jeho obrazů i tento používá světlo a stín k zvýraznění hlavních postav. Voják je ve stínu, ale Petrova tvář je dobře osvětlena. Caravaggio chtěl zdviženými prsty takto symbolicky znázornit tři Petrova zapření Krista.

zobrazit více zobrazit méně

Bible pro dnešek / Přemáhat hřích / 2017 4Q 07

Bible pro dnešek / Přemáhat hřích / 2017 4Q 07

Re-form-ace: Stačí jistota? (8/8)

Re-form-ace: Stačí jistota? (8/8)

Re-form-ace: Stačí oprava? (7/8)

Re-form-ace: Stačí oprava? (7/8)

Další nově nahraná videa

6. Stvoření - JAKO HVĚZDY NA NOČNÍ OBLOZE

177 zhlédnutí

Z pořadu: Jako hvězdy na noční obloze

Série 28 krátkých citátů, které vás provedou Biblí a osvětlí vám cestu životem, udělají vám radost a dodají naději v těžkých dnech.
Použité citáty jsou z knihy Jerryho J. Thomase "Ten, který přichází". Čte Alfred Strejček.

Bůh je Stvořitel všeho a v Písmu podal spolehlivou zprávu o své stvořitelské činnosti. V šesti dnech Pán stvořil nebe i zemi i všechno pozemské tvorstvo a odpočinul sedmého dne onoho prvního týdne. Tak ustanovil sobotu jako trvalý památník svého dokončeného stvořitelského díla. První muž a žena byli učiněni k Božímu obrazu jako vrcholné dílo stvoření. Obdrželi vládu nad světem a zodpovědnost pečovat o něj. Svět byl po dokončeném stvoření velmi dobrý a zvěstoval Boží slávu.

zobrazit více

Bible pro dnešek / Sobota a čas konce / 2023 2Q 08

2688 zhlédnutí

Z pořadu: Bible pro dnešek

Bible pro dnešek / Sobota a čas konce / 2023 2Q 08
zobrazit více

Aktuality

Manželství bez mýtů (5/5): Pokud mne miluje, musí se změnit

16. 2. 2018

Kdo z nás neslyšel bezpočet vtipů a narážek o manželství, které jakoby naznačovaly, že sňatkem končí veškerá romantika, zábava, zájem o druhého, štěstí, svoboda atd. Ale není to všechno trochu jinak? Pátým mýtem, pokud mne miluje, musí se změnit, nás provede vedoucí služby rodinám Církve adventistů sedmého dne na Moravě a ve Slezsku Martin Žůrek. Národní týden manželství vznikl v roce 1996 ve Velké Británii, v roce 2007 se poprvé konal v ČR a v současné době se připravuje ve více než dvaceti dalších zemích světa. Více na www.tydenmanzelstvi.cz


přečíst více

Manželství bez mýtů (4/5): Onanie škodí zdraví

15. 2. 2018

Kdo z nás neslyšel bezpočet vtipů a narážek o manželství, které jakoby naznačovaly, že sňatkem končí veškerá romantika, zábava, zájem o druhého, štěstí, svoboda atd. Ale není to všechno trochu jinak?
Čtvrtým mýtem, že onanie škodí zdraví, nás provede vedoucí služby rodinám Církve adventistů sedmého dne Radomír Jonczy.
Národní týden manželství vznikl v roce 1996 ve Velké Británii, v roce 2007 se poprvé konal v ČR a v současné době se připravuje ve více než dvaceti dalších zemích světa. Více na www.tydenmanzelstvi.cz


přečíst více

Misie adventistů ve světě: Jedině Kristova metoda II

14. 2. 2018

HopeTV.cz vám přináší novou sérii krátkých videodokumentů o misii Církve adventistů sedmého dne a jejích členů. Ve čtvrtém čtvrtletí 2017 uvidíte činnost členů církve v Euroasijské divizi, která leží mezi Černým a Ochotským mořem. Ve videích se řada lidí podělila o to, čím žijí díky své víře v Ježíše Krista.
Kristova metoda služby začíná navázáním vztahu s lidmi. Poté následuje vyjádření zájmu a náklonnosti. Dalším velmi významným krokem je naplňování potřeb, které druzí mají. Často se domníváme, že víme, co potřebují, nevěnujeme čas zkoumání a hledání toho, jaké jsou jejich opravdové potřeby. Charakteristiku "pečující" církev si musíme zasloužit.


přečíst více