Bible pro dnešek / Zákon a život křesťana / 2017 4Q 08

Právě sledujete: Bible pro dnešek / Zákon a život křesťana / 2017 4Q 08

1875 zhlédnutí

Z pořadu: Bible pro dnešek

V Římanům 7. kapitole Pavel používá přirovnání vdané ženy a vdovy, aby osvětlil důležité pravdy týkající se zákona. Jak tomu rozumět? Když Pavel řekne, že kdysi žil "bez zákona", co tím myslel? A proč právě přikázání "Nepožádáš" přineslo Pavlovi smrt?
Rozhovor na téma osmého úkolu "Zákon křesťana" vedli redaktor HopeTV Jindřich Černohorský a teolog Roman Mach.

O právě studovaných a připravovaných tématech studia Bible se dozvíte na stránkách SŠ v ČR http://sobotniskola.casd.cz a na Slovensku http://sobotnaskola.casd.sk

zobrazit více zobrazit méně

Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

Bible pro dnešek / Přemáhat hřích / 2017 4Q 07

Bible pro dnešek / Přemáhat hřích / 2017 4Q 07

Další nově nahraná videa

6. Stvoření - JAKO HVĚZDY NA NOČNÍ OBLOZE

177 zhlédnutí

Z pořadu: Jako hvězdy na noční obloze

Série 28 krátkých citátů, které vás provedou Biblí a osvětlí vám cestu životem, udělají vám radost a dodají naději v těžkých dnech.
Použité citáty jsou z knihy Jerryho J. Thomase "Ten, který přichází". Čte Alfred Strejček.

Bůh je Stvořitel všeho a v Písmu podal spolehlivou zprávu o své stvořitelské činnosti. V šesti dnech Pán stvořil nebe i zemi i všechno pozemské tvorstvo a odpočinul sedmého dne onoho prvního týdne. Tak ustanovil sobotu jako trvalý památník svého dokončeného stvořitelského díla. První muž a žena byli učiněni k Božímu obrazu jako vrcholné dílo stvoření. Obdrželi vládu nad světem a zodpovědnost pečovat o něj. Svět byl po dokončeném stvoření velmi dobrý a zvěstoval Boží slávu.

zobrazit více

Bible pro dnešek / Sobota a čas konce / 2023 2Q 08

2688 zhlédnutí

Z pořadu: Bible pro dnešek

Bible pro dnešek / Sobota a čas konce / 2023 2Q 08
zobrazit více

Aktuality

Manželství bez mýtů (5/5): Pokud mne miluje, musí se změnit

16. 2. 2018

Kdo z nás neslyšel bezpočet vtipů a narážek o manželství, které jakoby naznačovaly, že sňatkem končí veškerá romantika, zábava, zájem o druhého, štěstí, svoboda atd. Ale není to všechno trochu jinak? Pátým mýtem, pokud mne miluje, musí se změnit, nás provede vedoucí služby rodinám Církve adventistů sedmého dne na Moravě a ve Slezsku Martin Žůrek. Národní týden manželství vznikl v roce 1996 ve Velké Británii, v roce 2007 se poprvé konal v ČR a v současné době se připravuje ve více než dvaceti dalších zemích světa. Více na www.tydenmanzelstvi.cz


přečíst více

Manželství bez mýtů (4/5): Onanie škodí zdraví

15. 2. 2018

Kdo z nás neslyšel bezpočet vtipů a narážek o manželství, které jakoby naznačovaly, že sňatkem končí veškerá romantika, zábava, zájem o druhého, štěstí, svoboda atd. Ale není to všechno trochu jinak?
Čtvrtým mýtem, že onanie škodí zdraví, nás provede vedoucí služby rodinám Církve adventistů sedmého dne Radomír Jonczy.
Národní týden manželství vznikl v roce 1996 ve Velké Británii, v roce 2007 se poprvé konal v ČR a v současné době se připravuje ve více než dvaceti dalších zemích světa. Více na www.tydenmanzelstvi.cz


přečíst více

Misie adventistů ve světě: Jedině Kristova metoda II

14. 2. 2018

HopeTV.cz vám přináší novou sérii krátkých videodokumentů o misii Církve adventistů sedmého dne a jejích členů. Ve čtvrtém čtvrtletí 2017 uvidíte činnost členů církve v Euroasijské divizi, která leží mezi Černým a Ochotským mořem. Ve videích se řada lidí podělila o to, čím žijí díky své víře v Ježíše Krista.
Kristova metoda služby začíná navázáním vztahu s lidmi. Poté následuje vyjádření zájmu a náklonnosti. Dalším velmi významným krokem je naplňování potřeb, které druzí mají. Často se domníváme, že víme, co potřebují, nevěnujeme čas zkoumání a hledání toho, jaké jsou jejich opravdové potřeby. Charakteristiku "pečující" církev si musíme zasloužit.


přečíst více