Příběhy Velké noci (3/8) – Velké soužení

Právě sledujete: Příběhy Velké noci (3/8) – Velké soužení

1726 zhlédnutí

Z pořadu: Příběhy Velké noci

Divoké obrazy o konci světa nebyly Ježíšovi cizí. Přesto svým učedníkům nepředkládal přesný rozvrh dějin. Namísto toho je varoval, aby zůstali na správné cestě, a zároveň je ujišťoval, že se současná situace nevymkla z kontroly. Vše běží podle plánu. A tak i pro Ježíše Krista pár dní před
pátečním zklamáním byla představa toho, že Hospodin má vše pevně ve svých rukou, jistě uklidňující...

řečník: František Kolesár

zobrazit více zobrazit méně

Příběhy Velké noci (2/8) – Velké přikázání

Příběhy Velké noci (2/8) – Velké přikázání

Příběhy Velké noci (1/8) – Velký král

Příběhy Velké noci (1/8) – Velký král

Prožijte sobotu s námi 3 (4. dubna 2020)

Prožijte sobotu s námi 3 (4. dubna 2020)

Další nově nahraná videa

Bible pro dnešek / Církev – Boží škola růstu a poznání / 2020 4Q 09

2228 zhlédnutí

Z pořadu: Bible pro dnešek

Když Ježíš četl v synagoze text z Izajáše 61. kapitoly, všichni mu viseli na rtech. Co očekávali, že bude Mesiáš dělat? Co je dnes hlavním posláním církve a jak má vypadat dobrý učedník? Když se Izrael dostal do babylónského zajetí, tak jim Jeremijáš říká, že je třeba hledat Hospodina celým srdcem. Umíme jen dnes my hledat celým srdcem?
Rozhovor na téma devátého úkolu „Církev – Boží škola růstu a poznání" vedli redaktor Hope TV Jindřich Černohorský a kazatel Josef Dvořák.

O právě studovaných a připravovaných tématech studia Bible se dozvíte na stránkách SŠ v ČR http://sobotniskola.casd.cz a na Slovensku http://sobotnaskola.casd.sk

zobrazit více

Bible pro dnešek / Růst k Božímu obrazu / 2020 4Q 08

2352 zhlédnutí

Z pořadu: Bible pro dnešek

Kolem významu toho, co to je Boží obraz a Boží podoba se vedly mnohé diskuze. Co můžeme z toho textu vyčíst, aniž bychom jej znásilňovali? Božím obrazem je podle Bible muž a žena. Co nám to o Bohu vypovídá? Izajáš 11. kapitola hovoří o tom, že vzejde proutek z pařezu Jíšajova. My tento text chápeme na Krista. Jak jej vykládali Židé?
Rozhovor na téma osmého úkolu „Růst k Božímu obrazu" vedli redaktor Hope TV Jindřich Černohorský a kazatel Josef Dvořák.

O právě studovaných a připravovaných tématech studia Bible se dozvíte na stránkách SŠ v ČR http://sobotniskola.casd.cz a na Slovensku http://sobotnaskola.casd.sk

zobrazit více

Aktuality

Společně on-line již posedmé

1. 5. 2020

V sobotu 2. května společně s HopeTV prožijeme již sedmou společnou sobotu.

Sobotní program začíná 9.15 aktuálním dílem pořadu Bible pro dnešek a bude pokračovat on-line sobotní školou
s vedoucím Oddělení sobotní školy Oldřichem Svobodou.

Od 10.30 jsme připravili program pro děti s příběhem Jindry Černohorského.
Bohoslužba ze sboru Praha - Vinohrady s kázáním br. Michala Balcara začne v 10:45 a po skončení bohoslužby budeme pokračovat ve vysílání pořadů HopeTV.

Od 14.00 odvysíláme v samostatném streamu bohoslužbu v ruském jazyce s kázáním br. Shamraye ze sboru Praha - Kobylisy.
přečíst více

Pošesté se těšíme na sobotu s vámi

24. 4. 2020

V sobotu 25. dubna zve HopeTV již k šestému společnému sdílení soboty.
Sobotní program začíná 9.15 aktuálním dílem pořadu Bible pro dnešek a bude pokračovat on-line sobotní školou s teologem Oldřichem Svobodou.
Od 10.30 jsme připravili program pro děti s písničkou Pavla Kantora a v 11h začne bohoslužba ze sboru Považská Bystrica s kázáním br. Martina Homišina (kazatel sboru Topoľčany).
Po skončení bohoslužby budeme pokračovat ve vysílání produkce HopeTV.
přečíst více

Již popáté prožijte sobotu s HopeTV rodinou

17. 4. 2020

V sobotu 18. dubna pokračujeme již pátým společným on-line vysíláním na Youtube a Facebook. Sobotní program začíná 9.15 aktuálním dílem pořadu Bible pro dnešek a bude pokračovat on-line sobotní školou s teologem Oldřichem Svobodou.
Od 10.30 jsme připravili program pro děti s písničkou Jindry Černohorského a také odvysíláme dokument o historii adventismu v našich zemích.
V 11 hodin začne bohoslužba ze sboru Považská Bystrica s kázáním br. Stanislava Bielika. Po skončení bohoslužby budeme pokračovat ve vysílání produkce HopeTV.
přečíst více