Kohouti kokrhají všude stejně — autorské čtení Jana Bárty (22/36)

Právě sledujete: Kohouti kokrhají všude stejně — autorské čtení Jana Bárty (22/36)

164 zhlédnutí

Z pořadu: Kohouti kokrhají všude stejně - autorské čtení Jana Bárty

Jan Bárta, ředitel humanitární organizace a ilustrátor, v knize vzpomíná na své mládí, přináší zajímavé postřehy ze současnosti, ale především píše o práci humanitární organizace ADRA a situaci lidí, kterým pomáhá. Jako stříbrná nit se knihou line setkání s kohouty, kteří jsou na celém světě stejní. Druhou zásadní linkou je setkání s neštěstím, které sice provází lidi v různých odstínech po celé zeměkouli, přesto si však při čtení této knihy můžeme uvědomovat a pociťovat vděčnost, že jsme to my, kdo žijeme na té menší, blahobytnější části světa.

Knihu lze zakoupit v nakladatelství Advent-Orion:
https://www.adventorion.cz/knihy/kohoutikokrhajivsudestejne

zobrazit více zobrazit méně

Bible pro dnešek / Genesis a některé sporné pojmy / 2020 2Q 09

Bible pro dnešek / Genesis a některé sporné pojmy / 2020 2Q 09

Bible pro dnešek / Stvoření / 2020 2Q 08

Bible pro dnešek / Stvoření / 2020 2Q 08

Milý koronavire, máme superhrdiny!

Milý koronavire, máme superhrdiny!

Další nově nahraná videa

Prohlášení vedení Církve adventistů s.d. jejím členům

3164 zhlédnutí

Vyjádření předsedy Česko-Slovenské unie Církve adventistů s.d. Mikuláše Pavlíka pro členy církve týkající se omezení vlád ČR i SR v souvislosti se šířením koronaviru.

zobrazit více

Velký příběh Bible III. ve znakovém jazyce • 5/7 • Biblický týden 2019

110 zhlédnutí

Z pořadu: Velký příběh Bible III ve znakovém jazyce - Daniel Duda

Záznam Biblického týdne 2019 Českého sdružení Církve adventistů sedmého dne z konferenčního centra Immanuel v Dlouhém u Ždírce nad Doubravou.
Hlavním hostem je Daniel Duda, který navazuje na své předchozí přednášky a provází nás třetím pokračováním "Velkého příběhu Bible".
Záznam je opatřen znakovým jazykem pro neslyšící.

zobrazit více

Aktuality

Omezení je příležitost pro všechny

17. 4. 2023

Právě takto se jmenuje pořad, který připravila internetová televize HopeTV a k jehož sledování vás zveme při příležitosti letošního celosvětového Dne adventistické služby lidem se speciálními potřebami v sobotu 22. 4. 2023 od 13:00.
Budete mít možnost seznámit se blíže nejenom s adventistickou službou lidem se speciálními potřebami, ale také s příběhy skutečných lidí – členů našeho společenství, kteří navzdory závažnému postižení a znevýhodnění ve vlastním životě nebo v životě jejich blízkých nahlížejí na toto omezení zároveň jako na příležitost pro sebe i pro své okolí. Možná se inspirace z tohoto pořadu stanou novými příležitostmi i pro vás…
přečíst více

Naděje pro dnešek

20. 3. 2023

Zveme vás na květnovou celocírkevní bohoslužbu v Praze, kde bude kázat Ted Wilson - prezident Generální konference Církve adventistů s.d. Tato slavnostní bohoslužba proběhne 27. května 2023 od 10h na výstavišti PVA EXPO v pražských Letňanech.

přečíst více

Národní týden manželství 2023 - přímý přenos s Pavlem Rausem

14. 2. 2023

V rámci Národního týdne manželství Vás zveme ke sledování přímého přenosu rozhovoru s psychologem Pavlem Rausem 15. února 2023 od 18 hodin na téma manželských kontrastů.

Rozdíly se v manželství mohou týkat mnoha věcí. Toho, jaké máme názory na výchovu, řešení konfliktů, zacházení s penězi, komunikaci, intimní život, plánování, dovolenou, pořádek v domácnosti, trávení času s druhými lidmi, politiku nebo zda si chceme pořídit psa či chalupu. Je ale také mnoho dalších kontrastů.

Existují manželství s větším věkovým rozdílem, z rozdílných kultur, vztahy zasněných introvertů se společenskými extraverty. Manželství jedináčků s partnery z velkých rodin. Manželství tichá a manželství italská. Často si hledáme partnery, kteří nás dokáží „unést“ a jsou naší kotvou.

V přímém přenosu nebude chybět ani možnost položit dotazy přes náš chat.
přečíst více