17. unijní setkání ASI-CS • Strážovice • 2/3 sobota - dopolední program • KAM VANE VÍTR

Právě sledujete: 17. unijní setkání ASI-CS • Strážovice • 2/3 sobota - dopolední program • KAM VANE VÍTR

5267 zhlédnutí

Z pořadu: 17. unijní setkání ASI-CS Strážovice 2021

Hlavním řečníkem 17. unijního setkání bude Louis R. Torres, prezident Guam-Micronesia Mission. Pastor Torres je mezinárodně uznávaný řečník, autor, trenér a hudebník. Než svůj život odevzdal Pánu Ježíši, byl hlavním baskytaristou rockové kapely "Bill Haley and the Comets". Od té doby, co Louis zasvětil svůj život Kristu, pracoval jako pastor, evangelista, církevní správce a školitel. Byl také viceprezidentem Mission College of Evangelism, evangelizačního centra poblíž Portlandu v Oregonu a nyní světové církvi slouží jako prezident Guamsko-mikronéské misie se sídlem na Guamu - tato oblast se rozkládá na více než 3 000 mílích se stovkami obydlených ostrovů. Téma setkání je předznamenáno mottem "As the Wind Blows". Napsal řadu knih - českém jazyce se objevil překlad jeho knihy o hudbě "Rocková hudba" (Notes on music – Carol and Louis Torres).
zobrazit více zobrazit méně

Bible pro dnešek / Navrať se k Bohu / 2021 4Q 09

Bible pro dnešek / Navrať se k Bohu / 2021 4Q 09

Achillovy paty evoluce – #5 Geologický záznam

Achillovy paty evoluce – #5 Geologický záznam

Bible pro dnešek / Zvol si život / 2021 4Q 08

Bible pro dnešek / Zvol si život / 2021 4Q 08

Další nově nahraná videa

Bible pro dnešek / Ježíš – zaslíbený Syn / 2022 1Q 03

2505 zhlédnutí

Z pořadu: Bible pro dnešek

List Židům začíná chvalozpěvem o Ježíši Kristu. Co z něho můžeme vyčíst? Co znamená, že skrze Krista Bůh stvořil věky? A jak rozumět tomu, že Kristus je odlesk Boží slávy a výraz Boží podstaty? A proč autor listu Židům začíná svůj dopis právě takto?
Rozhovor na téma třetího úkolu „Ježíš - zaslíbený Syn" vedli moderátor HopeTV Jindřich Černohorský a teolog Oldřich Svoboda.

O právě studovaných a připravovaných tématech studia Bible se dozvíte na stránkách SŠ v ČR http://sobotniskola.casd.cz a na Slovensku http://sobotnaskola.casd.sk

zobrazit více

Bible pro dnešek / Ježíš – hlavní postava listu Židům / 2022 1Q 02

2992 zhlédnutí

Z pořadu: Bible pro dnešek

V listu Židům je řada textů, které nám mohou dělat problémy. Například, o Kristu je řečeno, že je „Prvorozený“. Nemají pravdu ti, kteří tvrdí, že Ježíš Kristus je první stvořenou bytostí? Na druhé straně je Kristus nazván v naší české Bibli Bohem. Opravdu to říká řecký text? A proč se zde hovoří o zákonech, které Bůh zapíše do srdcí lidí? Nemohl to Bůh udělat již dříve?
Rozhovor na téma druhého úkolu „Ježíš - hlavní postava listu Židům" vedli moderátor HopeTV Jindřich Černohorský a teolog Oldřich Svoboda.

O právě studovaných a připravovaných tématech studia Bible se dozvíte na stránkách SŠ v ČR http://sobotniskola.casd.cz a na Slovensku http://sobotnaskola.casd.sk

zobrazit více

Aktuality

Achilovy paty evoluce - druhý díl

21. 8. 2021

V sobotu 21. 8. od 17h se můžete připojit k našemu diskuzního pořadu Achillovy paty evoluce - Genetika a DNA. Našimi hosty budou Mgr. Pavel Kostečka, Ph.D. a Mgr. Libor Votoček.
Mnozí lidé věří, že vesmír, Země i veškerý život jsou výsledkem slepých, neřízených přírodních procesů probíhajících po miliardy let. Stejně tak mnozí věří, že existuje nepřeberné množství vědeckých důkazů podporujících tuto myšlenku. I přes všudypřítomnou glorifikaci evolučního světonázoru však zdaleka ne všichni vědci souhlasí s tím, že je evoluce vědecky platným vysvětlením našeho původu. Naopak, neustále přibývá těch, kteří po prozkoumání dostupných faktů a teorií docházejí k velmi odlišným závěrům. Přestože má dnes koncept evoluce a miliónů let pozici vládnoucího paradigmatu, nemá ani zdaleka tak pevnou půdu pod nohama, jak si mnozí myslí. Více informací najdete na http://www.achillovypatyevoluce.cz/

přečíst více

Achilovy paty evoluce - první díl

24. 7. 2021

V sobotu 24. 7. od 17h se můžete připojit k našemu přímému přenosu diskuzního pořadu Achillovy paty evoluce - Přirozený výběr. Našimi hosty budou Mgr. Pavel Kostečka, Ph.D. a Mgr. Libor Votoček.
Přirozený výběr je termín, který jsme určitě již někdy slyšeli. Co ale přesně znamená, jak funguje a je to skutečně hybná síla evoluce? To jsou otázky, na které budeme hledat odpovědi.
Více informací najdete na http://www.achillovypatyevoluce.cz/diskuze/ přečíst více

Koncert Pavla Helana

10. 6. 2021

Během jarních měsíců navštívil studio internetové televize HopeTV známý křesťanský hudebník Pavel Helan.
Záznam tohoto koncertu odvysílá HopeTV v premiéře 11. června od 20 hodin.
Budeme rádi, když se na chvíli zastavíte a zaposloucháte se s námi do písní inspirativního písničkáře Pavla Helana.
A pokud Vás tato hudba osloví, neváhejte video sdílet dál. Uděláte tím radost nejen technickému týmu HopeTV, ale i Pavlovi.

Pavel Helan je český písničkář, zpěvák, kytarista a pianista, bavič a také finalista soutěže Česko Slovensko má talent.
Pro texty písní, které si Pavel Helan převážně skládá sám, jsou typické optimismus a humor.
Některé texty jsou vyloženě komické, jiné v sobě ale nesou vážná společenská témata.
Většina jeho textů jsou inspirovány křesťanskou vírou, ke které se Pavel Helan hlásí.
přečíst více