Traband: Indiáni

Právě sledujete: Traband: Indiáni

204382 zhlédnutí

Z pořadu: Hudba S titulky

Co se stalo s mladíky, kteří dříve v horách u ohně poslouchali dávný příběh? Kde jsou jejich odvážná a šlechetná srdce? Proč už nehledáme Slovo, abychom  něco udělali se svými životy, ale vyměnili jsme je za bezcennou zábavu bez obsahu? Indiáni ve městě. Indiáni ve mně jste.
zobrazit více zobrazit méně

Další díly

Pavel Helan v HopeTV 2021

9264 zhlédnutí

Z pořadu: Hudba

Během jarních měsíců navštívil studio internetové televize HopeTV hudebník Pavel Helan. Budeme rádi, když se na chvíli zastavíte a zaposloucháte se s námi do těchto písní.

A pokud Vás tato hudba osloví, neváhejte video sdílet dál. Uděláte tím radost nejen technickému týmu HopeTV, ale i Pavlovi.

Pavel Helan je český písničkář, zpěvák, kytarista a pianista, bavič a také finalista soutěže Česko Slovensko má talent. Pro texty písní, které si Pavel Helan převážně skládá sám, jsou typické optimismus a humor. Některé texty jsou vyloženě komické, jiné v sobě ale nesou vážná společenská témata. Většina jeho textů jsou inspirovány křesťanskou vírou, ke které se Pavel Helan hlásí.
zobrazit více

Pavel Helan v HopeTV - již brzy

289 zhlédnutí

Z pořadu: Hudba

Během jarních měsíců naše studio navštivíl známý křesťanský hudebník Pavel Helan.

Jako malou ochutnávku Vám nabízíme kousek z natočeného koncertu, který již brzy celý uveřejníme na HopeTV.


Pavel Helan je český písničkář, zpěvák, kytarista a pianista, bavič a finalista soutěže Česko Slovensko má talent.


Pro texty písní, které si Pavel Helan převážně skládá sám, některé pak s pomocí Michala Černíka, jsou typické optimismus a humor.
Některé texty jsou vyloženě komické, jiné v sobě ale nesou vážná společenská témata.
Většina jeho textů jsou inspirovány křesťanskou vírou, ke které se Pavel Helan hlásí.
zobrazit více

Sladěni s Bohem - rozhovor s Lilianne Doukhanovou • Teologická konference 2015

667 zhlédnutí

Z pořadu: Hudba

S velkým zájmem se setkala konference Hudba v bohoslužbě, kterou uspořádal v Praze Teologický seminář církve adventistů.  Hlavním hostem konference, která proběhla 12. prosince,  byla Lilianne Doukhanová (Ph.D. v oboru muzikologie), která přednáší dějiny hudby a muzikologii na Andrews University, kde zároveň vede oddělení hudby.  Záznam teologické konference naleznete ZDE.

HopeTV přináší rozhovor  pastora Církve adventistů sedmého dne Michala Balcara s hlavním přednášející konference Lilianne Doukhanovou. Interview nabízí nejen část, kdy autorka představuje svou novou knihu "Sladěni s Bohem", ale také podnětné odpovědi na otázky týkající se daru hudby a jejím projevům v liturgii.
zobrazit více

Martin Smith a Matt Redman roztančili Vsetín

13969 zhlédnutí

Z pořadu: Hudba

9. října 2013 se ve Vsetíně uskutečnil koncert britských worshipových hudebníků a skladatelů Matta Redmana a Martina Smithe. Vystoupení se konalo v rámci evropského turné God's Great Dance Floor Worship Tour 2013.

Matt Redman se narodil v roce 1974. V současné době žije v Brightonu a působí v londýnském sboru St. Peters. Vedení chval na plný úvazek se věnuje od roku 1994. Vydal celkem 10 hudebních alb, zatím poslední 10,000 Reasons vyšlo v roce 2011. Na letošní rok je ohlášeno vydání nového alba Your Grace Finds Me. Mezi autorské skladby Matta Redmana patří písně Better Is One Day (Je nádherné být v chrámu Tvém), Heart of Worship (Hudba doznívá) a Once Again (Znovu). Za skladbu Blessed Be Your Name (Ať požehnán je Bůh), kterou složil se svojí ženou Beth, získal ocenění Dove Award. V letošním roce dále získal 2 ocenění Grammy.

Martin Smith se narodil v roce 1970. V roce 1992 se podílel na založení kapely The Cutting Edge Band, ze které v roce 1996 vznikla skupina Delirious?. V této formaci Martin Smith působil jako zpěvák a doprovodný kytarista do roku 2010, kdy skupina ohlásila konec svojí kariéry. Společně s Delirious? vydal 18 alb, včetně nahrávek z koncertních vystoupení. Mezi autorské skladby Martina Smithe patří písně Did You Feel the Mountains Tremble?, History Maker a I Could Sing of Your Love Forever (Řeka Tvé lásky). V roce 2013 vydal společně s novou doprovodnou kapelou album Album God's Great Dance Floor.
zobrazit více

Slávek Klecandr - Žalmy

15779 zhlédnutí

Z pořadu: Hudba

V našem archivu máte nyní možnost podívat se na záznam vystoupení folkového muzikanta Slávka Klecandra, které se uskutečnilo v rámci Biblického týdne Českého sdružení CASD v roce 2012. Během koncertu zazněly především písně inspirované biblickými žalmy, kterých charizmatický muzikant během své dlouhé kariéry zhudebnil více než 30.

Slávek Klecandr stál před 24 lety u zrodu (dnes již legendární) skupiny Oboroh, která za svou existenci vydala 10 alb, vyprodala stovky koncertů a zejména povzbudila desítky hledajících srdcí. Pražskou čtyřčlennou formaci tvoří Slávek Klecandr (kytara, zpěv, hudba a texty), Roman Dostál (klávesy, zpěv), Jaroslav Jetenský (baskytara, kytara, zpěv) a Libor Ježek (bicí, zpěv). Oboroh má za sebou řadu vystoupení nejen v České republice, ale také ve Francii, Irsku, Polsku a v dalších evropských zemích.



Publicista Petr Střešňák v Perspektivách KT o Slávkovi Klecandrovi píše: „Zvláštní pozornost si zasluhují jeho texty. Právem lze hovořit o rockové poezii, o současné poezii. Klecandr básnivým jazykem, srozumitelným ovšem, bez houštin „neprůchodných“ metafor, předkládá příběhy a pocity dnešního člověka. Texty jsou plné tázání a tísní, nesklouzávají však do dekadentních či nihilistických poloh, naopak – prosvítá v nich zakoušená oprávněnost křesťanské naděje.“
zobrazit více

Ludovít Vladár - Skončí příběh

15010 zhlédnutí

Z pořadu: Hudba

Ludovít Vladár chválí Boha písněmi, slovem i svým životem. Jeho životní příběh je plný písní o cestě s Ježíšem. V Církvi adventistů sedmého dne je známý jako umělec spjatý s duchovní hudbou šedesátých až osmdesátých let. Mnohé z jeho písní mezi posluchači zlidověly a zpívají se při různých církevních i momocírkevních příležitostech. Přinášejí povzbuzení a duchovní posilu. Téměř třicet let zpíval s vokální skupinou Jaspis.

Skončí příběh
J.W. Peterson / L. Vladár

Skončí příběh této země,ztichne pláč, i každý smích.Nezůstane skrytý ve tměani jeden tajný hřích!Ptáš se: "Co bude dál"?nebo: "Proč bych se já bál?"Ano, máš ještě chvíli čas,než zazní Boží mocný hlas. Ježíš čeká na tě u dveří,dar nebe chce ti dát.Šťasten, kdo dnes Jemu uvěří,nemá se čeho bát.On má klíče od všech problémů,On zná i přání tvá.Ano, máš ještě chvíli čas,máš ještě malou chvíli čas. Ježíš přijde, aby soudilvšechny skutky dobré, zlé.Přijde brzy v slávě s andělypro věrné dítky své.Chceš se připravit pro život věčný,chceš být v nebesích?Ano, máš ještě chvíli čas,jen malou chvíli čas,jen malou chvíli časa přicházet Jej uvidíš!
zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první