Charlie Straight: Shall we have a baby?

Právě sledujete: Charlie Straight: Shall we have a baby?

217426 zhlédnutí

Z pořadu: Hudba

Zdá se to tak jednoduché - líbíš se mi i já tobě, tak se spolu vyspíme. Prostě láska na první pohled! Je to ale všechno? Mohli bychom mít spolu dítě? Dnes večer? ptají se těšínští Charlie Straight na svém prvním videoklipu, který vytvořili svépomocí doma v obýváku.
zobrazit více zobrazit méně

Traband: Černej pasažér

Traband: Černej pasažér

Traband: Indiáni

Traband: Indiáni

Další díly

Můj příběh, má píseň – Jindřich Černohorský

13407 zhlédnutí

Z pořadu: Hudba

Druhé vydání české varianty pořadu „Můj příběh, má píseň“ je věnováno evangelistovi a muzikantovi, který svoji hudební kariéru věnoval jak sólové tvorbě, tak činnosti v uskupeních Gabriel nebo Grace. Hodinový rozhovor Martina Žaluda s Jindřichem Černohorským nabídl nejen zajímavé povídání, ale také pět živých písní, přibližujících Jindrovo hudební nasměrování.
zobrazit více

Můj příběh, má píseň - Pavel Kantor

15479 zhlédnutí

Z pořadu: Hudba

Pavel Kantor, zpěvák, kytarista, textař a skladatel, absolvent ostravské lidové konzervatoře - obor klasická kytara, vyrostl na moravsko-slezském pomezí, kde se také původně vyučil elektromechanikem. Hudbou a zpěvem byl ovlivněn během náboženských bohoslužeb, do kterých se posléze i sám aktivně zapojoval. Později se stal spoluzakladatelem vokálního mužského kvarteta Orion, v němž intenzivně působil až do roku 1989 (skupina se věnovala interpretaci tradičních i moderních duchovních písní, avšak výhradně uvnitř křesťanských denominací - vystupovat veřejně nebylo z politických důvodů možné).
Od roku 1999 Pavel Kantor koncertuje sólově na veřejnosti a své písně si většinou sám skládá i textuje. Jsou silně ovlivněny jeho životním stylem, vztahem k přírodě a aktivním křesťanstvím.
Žánrově se pohybuje na pomezí folku, často okořeněného výlety do oblasti folkrocku, popu, blues nebo i šansonu. Jeho specialitou jsou tzv. „zoologické písničky“ pro děti, kterým věnoval své první sólové album Křesťanská zoologie kamaráda pavouka a část zpěvníku svých písní (vydal Patmos Recording v roce 1998). Aktivně se zapojuje i do sekulárního folkového života. Z festivalu Orlovský špagát se prozpíval už dvakrát do finále hudebního festivalu Moravský vrabec v Karviné (v roce 2000 a 2001).

Vedle svého civilního povolání (revizní technik elektro) zpívá a koncertuje na různých benefičních a charitativních koncertech, v mládežnických klubech, na hudebních festivalech a festiválcích, nebo i v horách u táboráku. Vystupuje ale hlavně v kostelích a modlitebnách různých křesťanských denominací, kam bývá již tradičně a pravidelně srdečně zván. Můžeme ho slyšet i ve vysílání Proglasu, na vlnách Českého rozhlasu Ostrava a na internetovém AWrádiu.
zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první