Sladěni s Bohem - rozhovor s Lilianne Doukhanovou • Teologická konference 2015

Právě sledujete: Sladěni s Bohem - rozhovor s Lilianne Doukhanovou • Teologická konference 2015

667 zhlédnutí

Z pořadu: Hudba

S velkým zájmem se setkala konference Hudba v bohoslužbě, kterou uspořádal v Praze Teologický seminář církve adventistů.  Hlavním hostem konference, která proběhla 12. prosince,  byla Lilianne Doukhanová (Ph.D. v oboru muzikologie), která přednáší dějiny hudby a muzikologii na Andrews University, kde zároveň vede oddělení hudby.  Záznam teologické konference naleznete ZDE.

HopeTV přináší rozhovor  pastora Církve adventistů sedmého dne Michala Balcara s hlavním přednášející konference Lilianne Doukhanovou. Interview nabízí nejen část, kdy autorka představuje svou novou knihu "Sladěni s Bohem", ale také podnětné odpovědi na otázky týkající se daru hudby a jejím projevům v liturgii.
zobrazit více zobrazit méně

Martin Smith a Matt Redman roztančili Vsetín

Martin Smith a Matt Redman roztančili Vsetín

Slávek Klecandr - Žalmy

Slávek Klecandr - Žalmy

Ludovít Vladár - Skončí příběh

Ludovít Vladár - Skončí příběh

Další díly

Můj příběh, má píseň – Jindřich Černohorský

13406 zhlédnutí

Z pořadu: Hudba

Druhé vydání české varianty pořadu „Můj příběh, má píseň“ je věnováno evangelistovi a muzikantovi, který svoji hudební kariéru věnoval jak sólové tvorbě, tak činnosti v uskupeních Gabriel nebo Grace. Hodinový rozhovor Martina Žaluda s Jindřichem Černohorským nabídl nejen zajímavé povídání, ale také pět živých písní, přibližujících Jindrovo hudební nasměrování.
zobrazit více

Můj příběh, má píseň - Pavel Kantor

15479 zhlédnutí

Z pořadu: Hudba

Pavel Kantor, zpěvák, kytarista, textař a skladatel, absolvent ostravské lidové konzervatoře - obor klasická kytara, vyrostl na moravsko-slezském pomezí, kde se také původně vyučil elektromechanikem. Hudbou a zpěvem byl ovlivněn během náboženských bohoslužeb, do kterých se posléze i sám aktivně zapojoval. Později se stal spoluzakladatelem vokálního mužského kvarteta Orion, v němž intenzivně působil až do roku 1989 (skupina se věnovala interpretaci tradičních i moderních duchovních písní, avšak výhradně uvnitř křesťanských denominací - vystupovat veřejně nebylo z politických důvodů možné).
Od roku 1999 Pavel Kantor koncertuje sólově na veřejnosti a své písně si většinou sám skládá i textuje. Jsou silně ovlivněny jeho životním stylem, vztahem k přírodě a aktivním křesťanstvím.
Žánrově se pohybuje na pomezí folku, často okořeněného výlety do oblasti folkrocku, popu, blues nebo i šansonu. Jeho specialitou jsou tzv. „zoologické písničky“ pro děti, kterým věnoval své první sólové album Křesťanská zoologie kamaráda pavouka a část zpěvníku svých písní (vydal Patmos Recording v roce 1998). Aktivně se zapojuje i do sekulárního folkového života. Z festivalu Orlovský špagát se prozpíval už dvakrát do finále hudebního festivalu Moravský vrabec v Karviné (v roce 2000 a 2001).

Vedle svého civilního povolání (revizní technik elektro) zpívá a koncertuje na různých benefičních a charitativních koncertech, v mládežnických klubech, na hudebních festivalech a festiválcích, nebo i v horách u táboráku. Vystupuje ale hlavně v kostelích a modlitebnách různých křesťanských denominací, kam bývá již tradičně a pravidelně srdečně zván. Můžeme ho slyšet i ve vysílání Proglasu, na vlnách Českého rozhlasu Ostrava a na internetovém AWrádiu.
zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první