Projekt rodina se představí na akci "Den pro rodinu"

12. 8. 2016

Zveme vás na akci "Den pro rodinu", které poskytl záštitu radní hlavního města Prahy Jan Wolf, a která se uskuteční v sobotu 13. srpna 2016. Start zábavného odpoledne je ve 14:00 hodin na Ovocném trhu, odkud se vydá slavnostní průvod centrem Starého Města na Kampu. Tam bude probíhat bohatý program pro celou rodinu. Zaregistrované rodiny dostanou speciální dárek. O předcházejících pátcích 29. 7. a 5. 8. zvou organizátoři k půstu a modlitbám za odpovědné politiky, odpuštění hříchů, uzdravení země a jejích rodin. Na setkání ve Společenském centru Bethany se společnými písněmi a modlitbami promluví k účastníkům organizátoři „Dne pro rodinu“, zástupci církví, přítomní vyslechnou i čtení a kázání z Bible.

“Domníváme se, že jde o akci pro veřejný dialog jako stvořenou. Budeme rádi, když během zmíněného víkendu v kostelích a modlitebnách po celé naší vlasti při bohoslužbách zazní Boží slovo a modlitby ve prospěch rodiny. Potěší nás vaše pomoc při propagaci akce i účast na pochodu samotném,” uvedl za přípravný tým Radomír Jonczy, vedoucí služby Církve adventistů sedmého dne rodinám v ČR a SR Radomír Jonczy. “Jako křesťané rádi za zdmi svých kostelů a modliteben hořekujeme nad stavem společnosti, měli bychom však po vzoru našeho Pána vstoupit mezi lidi a vést s nimi na dané téma vážný, ale přitom laskavý dialog. Ukázat, že jsme stále tady a s námi i naše rodiny, a bez moralizování připomínat, že rodina podle Ježíšových představ je tím nejlepším základem společnosti. Stojí na ní prosperita národa i naše budoucnost. Jsme přesvědčeni o tom, že tradiční rodina je pro šťastnou budoucnost církve a společnosti nepostradatelná. Byli bychom rádi, kdyby si toho byl vědom i náš národ. Věříme, že k tomu může přispět i námi organizovaný Den pro rodinu. Předem vám proto děkujeme za to, že nás v našem úsilí podpoříte,” řekl Radomír Jonczy.

Akce "Den pro rodinu" mimo jiné nabídne možnost detailněji poznat "Projekt rodina", nejnověší počin HopeTV. "Projekt rodina" se snaží reagovat na živá vztahová témata, a proto se změřil na zamilovanost, chození, rozvod či rozvodovou komunikaci. Jednotlivá témata postupně představuje Mgr. Milena Mikulková, poradkyně v oblasti mezilidských vztahů a výchovy. Součástí projektu je i například bezplatná psychologická poradna. O projektu rodina se více dozvíte na www.projektrodina.cz.

Více informací o akci "Den pro rodinu" naleznete na webu www.denprorodinu.eu.

Odebírejte nová videa jako první