Děti patří do školy. ADRA.

Právě sledujete: Děti patří do školy. ADRA.

307 zhlédnutí

Z pořadu: ADRA

“Every child. Everywhere. In school.” (Děti patří do školy) je mezinárodní kampaň organizace ADRA, jež usiluje o změnu. Cílem kampaně je informovat o potřebě vzdělávání dětí z celého světa, které jsou ze vzdělávacího systému často vyloučeny kvůli extrémní chudobě, bezpečnostní situaci v zemi či etnické a genderové diskriminaci.

Kampaň se zasazuje o změnu především v oblasti vzdělávání dívek, jež o třetinu častěji než chlapci nemají přístup ke vzdělání. Snaží se také zlepšit vzdělávání dětí z oblastí válečných konfliktů a z míst zasažených přírodními nebo humanitárními katastrofami. Školská zařízení nemají v těchto částech světa prostředky na svou údržbu ani na zajištění bezpečnosti výuky. Posledním z témat, na které se kampaň zaměřuje, je vzdělávání hendikepovaných dětí, jež jsou v rozvojových zemích či v oblastech bezpečnostních konfliktů stigmatizovány nebo zcela přehlíženy, případně nemají dostatečně uzpůsobené školní zázemí.

Pomozte nám získat jeden milion podpisů a vyjádřete tak svou podporu vzdělávání všech dětí bez rozdílu. Tato petice je adresovaná světovým představitelům s výzvou, aby se zasadili o bezplatné, nestranné a kvalitní základní a střední vzdělání pro děti a mládež na celém světě. Stačí minuta Vašeho času.

Podepsat petici můžete na www.adra.cz
Každé dítě kdekoliv na světě má právo na vzdělání.
Více na www.adra.org/InSchool

zobrazit více zobrazit méně

Jan + Jana + Jiří = ADRAnalin

Jan + Jana + Jiří = ADRAnalin

ADRAnalin - kozu nebo kadibudku?

ADRAnalin - kozu nebo kadibudku?

ADRAnalin - máte ho v krvi?

ADRAnalin - máte ho v krvi?

Další díly

Charitativní ADRA běh 2017

172 zhlédnutí

Z pořadu: ADRA

Pražská Ladronka patřila v neděli 8. října všem nadšeným běžcům, kteří přišli udělat něco pro svou kondici, ale také podpořit suchem zmítané oblasti Etiopie, o jejichž záchranu usiluje humanitární organizace ADRA. Čtvrtý ročník charitativní akce přilákal na dvě stovky sportovců bez rozdílu věku, kterým však primárně nešlo o pomyslnou zlatou medaili, ale především o pomoc dobré věci a naplnění hlavní myšlenky celé akce: „Běžíme pro život, neběžíme o život.“

Více se dozvíte na:
http://www.adrabeh.cz

zobrazit více

10 let Ceny Michala Velíška

3788 zhlédnutí

Z pořadu: ADRA

Michal Velíšek před více než deseti lety obětoval život, aby zachránil druhého člověka. Od té doby Nadace ADRA a televize Nova každý rok udělují Cenu Michala Velíška lidem, kteří se ocitli nečekaně v hraniční situaci a bez ohledu na následky pro ně samotné zachránili někomu zdraví nebo život.
Zakladatel ceny Vítězslav Vurst rekapituluje historii a lidské příběhy spolu se svými kolegy, statečnými vítězi a rodinnými příslušníky.
zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první