Projekt rodina: Opustit hnízdo (4/16)

Právě sledujete: Projekt rodina: Opustit hnízdo (4/16)

1990 zhlédnutí

Z pořadu: Projekt rodina

Platí asi všeobecně, že neradi opouštíme to, co nám vyhovuje, co je pro nás pohodlné a co přináší užitek. Co ale dělat v případě, že partnerovi vyhovuje servis rodičů a nemá se k tomu, aby opustil své rodné "hnízdo"? Slibuje změnu a čas stále plyne. Jak se k této situaci postavit? Možná prožíváte, nebo jste prožili něco podobného.
Jiná situace nastává, když se poznají lidé ve zralém věku, kteří už mají něco za sebou. Chtějí začít nový vztah, ale nemají vyřešenou minulost. Mnozí to co bylo, neřeší a utíkají před tím. Ale zjišťují, že to tak úplně nejde. Jak může poznamenat nový vztah právě neuzavřená minulost? A jak se s tím co bylo, dobře vyrovnat?

Na toto téma jsme si povídali s naším hostem Mgr. Milenou Mikulkovou, poradkyní v oblasti výchovy a mezilidských vztahů.

Více informací najdete na:
http://www.projektrodina.cz/
zobrazit více zobrazit méně

Projekt rodina: Hledám zn. Zoufale (3/16)

Projekt rodina: Hledám zn. Zoufale (3/16)

Projekt rodina: Ve znamení ženy (2/16)

Projekt rodina: Ve znamení ženy (2/16)

Projekt rodina: Erb muže (1/16)

Projekt rodina: Erb muže (1/16)

Další díly

Projekt rodina: Draci (10/16)

1771 zhlédnutí

Z pořadu: Projekt rodina

Kdo všechno a jak moc negativně může zasahovat do rodiny? Někdy i dobře míněná rada může mít špatné následky. Existují lidé, kteří chtějí naše dobro za každé situace, nehledě na okolnosti.

Zdravé hranice pro člověka znamenají být za něco zodpovědný a umět si dané věci ošetřit. Jsem schopný vyslechnout názor, poděkovat za zájem, ale musím si sám přetřídit, co z toho vede ke spojení, co vede k bezpečí a co je dobrý, nicméně dračí úmysl.

Otevřeli jsme s naším hostem Mgr. Milenou MIkulkovou téma Draci s dobrými úmysly. Možná teď budeme více umět říkat ne v pravý čas. Chraňme naše vztahy a pozor na draky s dobrými úmysly.

Více informací najdete na:
http://www.projektrodina.cz
zobrazit více

Projekt rodina: Manželská puberta (9/16)

4827 zhlédnutí

Z pořadu: Projekt rodina

Můžeme mít fungující rodinu, dlouhodobé vztahy a přesto přijde období, kdy se objeví přehnaná kritičnost a podlehneme volání svobody. Čas hraje v partnerství klíčovou roli. Chceme mít místo v životě toho druhého a cítíme se ohroženi, když nám ho někdo nebo něco bere. Co znamená manželská puberta? Dá se jí zabránit? Týká se každého manželství?

O složitých etapách partnerského vztahu a o tom, že je nemáme nikdy vzdát jsme si povídali s naším hostem Mgr. Milenou Mikulkovou, poradkyní v oblasti výchovy a mezilidských vztahů.

Více informací najdete na:
http://www.projektrodina.cz
zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první